Personeel

Rotterdams vleesrestaurant opent lunchzaak

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Zeven dagen per week staat de deur vanaf 10.00 uur wagenwijd open voor iedereen die wil ontbijten, lunchen of borrelen aan de Karel Doormanstraat. De zaak is familie van CEO Baas van het Vlees, dat al een tijdje op het Rotterdamse Katendrecht te vinden is. ,,Dat is alleen open voor diner, maar de eigenaren vonden het ook leuk om iets met de lunch te doen'', aldus bedrijfsleider Niels Brevet.

En die eigenaren zijn Mario Ridder en zijn vrouw Sharon Kars. Inderdaad, Ridder is de sterrenkok die nu achter het fornuis van Joelia in het Hilton Hotel in Rotterdam te vinden is. Maar dat is hier van ondergeschikt belang.

Brevet is het gezicht van de lunchzaak: ,,Ik ben overal verantwoordelijk voor en run de zaak met een leuk en gemotiveerd team. Ik sta voornamelijk in de bediening, maar als het druk is help ik in de keuken.''

Lees verder onder de advertentie

Bij de inrichting van CEO Baas van de Lunch is rekening gehouden met het interieur van de 'Vleesbaas'. De ruwe stenen op de muur en vleeshaken aan het plafond komen overeen. Verder is het een op zichzelf staande winkel met een uitgebreide menukaart. Met als specials bijvoorbeeld een Black Angus-steak, Egg Benedict (gepocheerd ei met beenham) en broodje entrecote met ganzenlever. ,,Maar heb je liever iets simpelers dan is er ook keus genoeg. Wat we willen is laagdrempeligheid, een relaxte sfeer en een toegankelijk en goed betaalbaar menu.''

Lokale ondernemers

Ook bij deze winkel is gekozen voor het samenwerken met lokale ondernemers. Zo komen de bloemen bij 's Zomers vandaan en is het vlees van slagerij Rien Bezooijen. ,,We willen dat alles goed, lekker en vers is. Dat betekent dat we soms wat duurder inkopen en de winstmarge dus minder groot is. Maar dat heb ik liever dan slechte kwaliteit leveren.''

Lees verder onder de advertentie

Leuk detail is dat Brevet zelf de foto's voor de website en social media heeft gemaakt. ,,Ik heb Fotografie en Media gestudeerd hier in Rotterdam. Dat ik dat nu kan gebruiken door op een andere manier mijn steentje bij te dragen aan de 'Lunchbaas' is hartstikke leuk.''

De zaak loopt sinds de opening al goed. ,,We krijgen een breed scala van mensen over de vloer. Van gezinnen tot zakenlui. Het leuke is dat we nu al vaste gasten hebben, die soms wel een paar keer per week langskomen.''

Koelvitrines

Lees verder onder de advertentie

Behalve gasten en bedienend personeel vertoont de chef zich zo nu en dan ook in het restaurant. Daar staan namelijk drie koelvitrines waar, behalve wijn en champagne, vlees en kaas voor de borrelplateaus in ligt. ,,Zo zien de gasten de chef ook eens voorbij komen in de zaak.''