Nieuws Salaris

Bij uitzendbureau L1NDA kunnen flexwerkers direct zelf loon opnemen

Horeca-uitzendbureau L1NDA gaat uitzendkrachten voortaan direct toegang geven tot hun salaris. Door een samenwerking met het softwarebedrijf Wagestream kunnen flexwerkers een percentage van hun loon opnemen wanneer zij dat zelf willen. Dankzij de service zouden uitzendkrachten minder snel in de financiële problemen raken.

Van onze redactie 16 juli 2020

Direct geld opnemen l1nda uitzendbureau salaris wagestream

Foto: Pexels

Direct loon ontvangen met platform Wagestream

Het softwarebedrijf Wagestream heeft in het Verenigd Koninkrijk een bewezen staat van dienst en betreedt met online personeelsplanner en uitzendbureau L1NDA nu ook de Nederlandse markt.

Met behulp van het platform van Wagestream kunnen uitzendkrachten voor een vast bedrag van 2,50 euro tot 40 procent van hun geld direct ontvangen, waarna de rest binnen een week volgt. Flexwerkers die zijn ingeschreven bij L1NDA Connect kunnen in hun persoonlijke profiel een betaalwijze kiezen die het beste bij hen past en deze op elk moment aanpassen.

Lees ook: CPB: 'TOZO vanaf oktober alleen voor zzp'ers zonder eigen vermogen'

Omgaan met financiële problemen en onverwachte rekeningen

Door de samenwerking met Wagestream hoopt L1NDA te zorgen voor 'een revolutie in de wijze waarop uitzendkrachten betaald worden.' Juist in deze onzekere tijden zou het voor flexwerkers belangrijk zijn dat ze zelf kunnen bepalen wanneer zij hun geld ontvangen. Maar liefst driekwart van de door L1NDA recentelijk ondervraagde flexwerkers is afgelopen tijd in de financiële problemen geraakt.

Wim Jansen, ceo van L1NDA: ,,Veel flexwerkers hebben hun spaarrekening moeten aanspreken tijdens de pandemie. Doordat wij hen direct toegang geven tot hun verdiende geld, hebben zij geen last meer van het gat tussen salarisbetalingen en onverwachte rekeningen of uitgaven waarmee zij nu vaak geconfronteerd worden.''

Lees ook: Snel personeel nodig? Subway werft medewerkers met emoji's

Minder personeelsverloop en positieve medewerker door snelle uitbetaling

L1NDA verwacht dat circa 30 procent van de flexwerkers zich direct voor de service zal inschrijven. Eerder onderzoek wees uit dat 72 procent van de flexwerkers gebruik wenst te maken van de service. Het uitzendbureau verwacht dat het personeelsverloop met 16 procent vermindert en 81 procent van de medewerkers zich positiever voelt ten opzichte van hun werkgever door het gebruik van het platform.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.