Nieuws Personeel

Schijndelse schoenmaker is de beste van Nederland

De beste schoenmaker van Nederland vind je in het Brabantse Schijndel. Mima schoenmakerij veroverde dit weekend de eerste plaats tijdens de wedstrijd ‘De Beste Schoenmakerij van Nederland’, in het Van der Valk Hotel Vianen. De verkiezing is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging.

De Ondernemer 12 april 2016

Mima schoenmakerij

De ondernemers achter Mima Schoenmakerij, opgericht in 2011, zijn Wahan en Nara Grigorjanc. Vorig jaar wist het echtpaar al de tweede plek in de verkiezing te bemachtigen. De jury was dit jaar onder de indruk van de verbeteringen die in de schoenmakerij zijn doorgevoerd.

Aan de deelnemers werden hoge eisen gesteld. Zo moesten ze de schoenmakerij aan de jury presenteren. Daarnaast kregen zij onaangekondigd bezoek van de jury waarbij er onder andere gelet werd op het interieur, het assortiment en de kwaliteit van de dagelijkse reparatie.

Volgens de jury straalt Mima Schoenmakerij een enorme openheid en gastvrijheid uit, net als de beide eigenaren. “De passie voor de schoenen en de klant staat hier centraal. De klant voelt zich hier nog echt koning en er wordt een prachtige kwaliteit schoenreparatie geleverd. Schoenen zien er na een bezoek aan Mima Schoenmakerij weer als nieuw uit, ze worden dan ook in originele staat gerepareerd”, aldus de jury. Behalve schoenreparatie is er een uitgebreid assortiment schoenonderhoud en wordt er ook kledingreparatie uitgevoerd.

Dankzij de eerste plek mag Mima Schoenmakerij een jaar lang in een promotieauto vorozien van eigen logo rondrijden. Schoenmaker JP Versteeg uit Utrecht scoorde de tweede plek. Knaap Hakkenbar en Sleutelservice uit Lelystad ging er met de derde prijs vandoor.