Nieuws Personeel

Social Enterprise Enschede in oude krantenhal TC Tubantia

De vluchtelingen in de noodopvang in het oude pand van De Twentsche Courant Tubantia aan de Getfertsingel krijgen 'medebewoners'. Zijn voor de tijdelijke vluchtelingenopvang met name de redactieruimten en kantoren in gebruik, in de vroegere pershal timmert over een paar maand een nieuw bedrijf aan de weg: Social Enterprise Enschede (SEE).

Van onze redactie 27 juli 2016

Social entreprise enschede annina romita

Het is een initiatief van Barry Siero en zijn compagnon Wim Pruijn. SEE is, aldus Siero, een sociale onderneming en een commercieel bedrijf tegelijk. Mensen die al lange tijd in de bijstand zitten kunnen er eenvoudig werk verrichten. "Wij bieden ze een baan en een arbeidscontract aan", zegt Siero.

Leer-werktraject

In de vroegere drukfabriek kunnen straks mensen met een arbeidsbeperking of langdurig werklozen aan de slag bij verschillende bedrijven of een leer-werktraject volgen. Er komt een confectiebedrijf en een onderneming waar computers en mobieltjes uit elkaar worden gehaald. Jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken kunnen er een leer-werktraject volgen.

Werknemers

Siero en Pruijn gaan er vanuit dat het nieuwe bedrijf op 1 september operationeel is. Bij de start werken er ongeveer zes mensen, maar het aantal werknemers groeit naar verwachting binnen een half jaar naar 25.

Foto: Annina Romita