Nieuws Personeel

Staking Bax-shop in Goes volgens directeur 'groter gemaakt dan het is'

De staking bij muziekwinkel Bax-shop in Goes wordt volgens directeur Jochanan Bax groter gemaakt dan het is. Elf magazijnmedewerkers van de muziekwinkel zijn woensdag per direct op non-actief gezet. Zij hadden dinsdagnacht het werk neergelegd uit onvrede over de gang van zaken, zo meldt PZC.

Van onze redactie 1 september 2016

Bax Shop

Volgens directeur Jochanan Bax waren de ontevreden medewerkers niet blij dat ze nu ook nachtdiensten moeten gaan draaien. “Dat heeft te maken met een hele dure machine die we een paar jaar geleden hebben gekocht, die kunnen we alleen terugverdienen als hij continu aanstaat. Maar je kunt niet na een pauze zeggen 'ik ga naar huis' als je het even niet ziet zitten.”

Uitzendbureau

De gaten in het rooster zijn de komende dagen ingevuld via een uitzendbureau, zegt Bax. De op non-actief gestelde werknemers mogen wat hem betreft terugkomen. “Maar wel eerst een persoonlijk gesprek, de magazijnmanager was furieus.” Bax vindt de aanpak 'verstandig'. “Daar sta ik voor 110 procent achter.”

Averechts

Volgens de ontevreden medewerkers is er vanuit de directie eenzijdig en zonder enig overleg is besloten dat de afdeling inbound, die inkomende goederen verwerkt, voor onbepaalde tijd fulltime nachtdiensten moet gaan draaien. Volgens de werknemer was dat ‘de druppel’. “Dat kunnen ze gewoon niet maken." Om hun onvrede over de gang van zaken kenbaar te maken, is afgelopen nacht het werk stilgelegd. In een brief aan de directie hebben de werknemers hun grieven kenbaar gemaakt, maar dat had een averechts effect.

In een mail die in bezit is van PZC laat de magazijnmanager de medewerkers weten zich 'behoorlijk in de steek gelaten' te voelen. 'Ik heb besloten je voorlopig uit te roosteren', schrijft hij.

Foto: Google Maps