Nieuws Personeel

Stel uit ‘Ik Vertrek’ start eetcafé in Tubbergen

Twee keer figureerden ze in het tv-programma 'Ik Vertrek', twee keer keerden ze met hangende pootjes terug. Luuk Klinkert en Jacqueline Oranje proberen het nu dichter bij huis. Nog deze maand begint hun nieuwe avontuur: eetcafé De Notaris in Tubbergen. Dat meldt Tubantia.

Herman Haverkate | Foto: Lars Smook 3 november 2016

Ik Vertrek Tubbergen Lars Smook

Ze wonen er nog maar twee weken, maar worden op straat al herkend. „Zijn jullie dat stel van 'Ik Vertrek', vragen ze dan”, zegt Luuk Klinkert. „En dan volgt meestal een meewarige blik. Zo van: jullie zijn de grootste idioten die er bestaan.”

Tegenslag

Zelf heeft hij ook wel eens getwijfeld, zegt hij. Bijvoorbeeld toen bij zijn hotel in het Sauerland de riolering kapot was en hij staand op een kratje in de keuken schnitzels moest bakken. „De drollen dreven over de vloer. En we hadden al zoveel ellende achter de rug. Veel erger kan het ook niet worden. Uiteindelijk helpt je dat weer bij elke volgende tegenslag. We kijken niet snel meer ergens van op.”

Tubbergen

Na een hotel in het Sauerland en een restaurant aan de Costa Brava, is een eetcafé in Twente het volgende project van Klinkert en zijn vriendin Oranje die de afgelopen jaren uitgebreid te zien waren in twee afleveringen van het populaire programma Ik Vertrek.Oranje, voormalig ambtenaar van de burgerlijke stand in Hellendoorn: „Na Spanje maakten we een reis per camper door Europa. We hadden even genoeg van al die horeca. We zagen een advertentie in De Telegraaf van Hotel Tubbergen. Ze zochten mensen die bereid waren het restaurantgedeelte te exploiteren. Zo zijn we hier terechtgekomen.”

Begin in stijl...

Het begin van hun Twentse avontuur was er een in stijl. „Twee weken geleden bleek opeens dat de hele zaak niet doorging. Het hotel was verkocht. We woonden hier amper een dag. We zaten met de handen in het haar. Gelukkig hoorde ik de volgende dag in de Aldi dat Pizzeria Toscana in Tubbergen te huur was. Nog diezelfde dag hebben we het huurcontract getekend. Plannen maken voor een restaurant in het hotel en uitkomen bij een eetcafé in een voormalige pizzeria: saai zal onze leven nooit worden.”Wanneer hun eetcafé opent? Klinkert: „Over twee weken op z’n vroegst. In dit vak en in het leven bestaan geen zekerheden, dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd."