Nieuws Personeel

Stress en intimidatie belangrijkste oorzaken van bedrijfsongevallen

Bijna een op de vijf werknemers die in 2021 minstens een dag niet konden werken door een arbeidsongeval, zegt dat dit komt door psychische overbelasting. Dan gaat het om bijvoorbeeld intimidatie of stress.

Eva Schouten (NU.nl) 18 januari 2023

Bedrijfsongeval hollandse rading

Een bedrijfsongeval in Hollandsche Rading, eerder deze maand. Foto: Caspar Huurdeman

De grootste groep van deze werknemers werkt in de sector zorg en welzijn, meldt statistiekbureau CBS. Na psychische overbelasting zijn uitglijden, struikelen of een andere manier van vallen de meest genoemde oorzaken van een ongeval dat tot verzuim leidt, schrijft NU.nl.

De oorzaak vallen wordt op de voet gevolgd door fysieke overbelasting. ,,Zoals zwaar tillen of het maken van een verkeerde beweging", verduidelijkt het CBS.

''Het percentage werknemers met een arbeidsongeval met minstens een dag verzuim was ook relatief hoog onder werknemers met een technisch of agrarisch beroep''

CBS

Werknemers in transport- en logistieke sector hadden het meest te maken met arbeidsongevallen

Over heel het jaar 2021 kregen 196.000 werknemers te maken met een ongeval op het werk. ,,Wat bij 100.000 werknemers leidde tot één of meer dagen verzuim." Mensen die in de transport- en logistieke sector werken, hadden het meest te maken met arbeidsongevallen.

Dat gaat om bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs. ,,Het percentage werknemers met een arbeidsongeval met minstens een dag verzuim was ook relatief hoog onder werknemers met een technisch of agrarisch beroep."

Lees ook: Elske Doets breekt lans voor senioriteit: ‘Jongeren raken bij het minst geringste in de stress’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws