Nieuws Personeel

Personeelstekort: Deze vacatures zijn lastig om in te vullen in jouw gemeente

De economie groeit als kool, met als gevolg dat de krapte op de arbeidsmarkt zich in de meest uiteenlopende sectoren laat voelen. Welke vacatures zijn lastig om in te vullen? Check het hier voor jouw gemeente.

Redactie AD & De Ondernemer | foto: Pixabay 30 oktober 2018

Electricien pixabay

Uitkeringsinstantie UWV zette per regio de vijf moeilijkst vervulbare vacatures op een rij. Daaruit blijkt dat werkgevers in onder andere de zorg, bouw, ict en transport steeds meer moeite hebben om personeel te vinden. In het hele land is er een tekort aan elektriciens, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, vrachtwagenchauffeurs en ict-programmeurs. In het grootste gedeelte van Nederland is de arbeidsmarkt zeer krap. Dat wil zeggen dat er weinig aanbod van werkzoekenden is, in verhouding tot de vraag van werkgevers.

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om lef en creativiteit om aan goed en voldoende personeel te komen. Zo bieden sommige bouwbedrijven een interne opleiding aan. Strandtenthouders huren een vakantiewoning voor het seizoenspersoneel. Transportbedrijven doen hun best om de sector aantrekkelijker te maken voor vrouwen en bieden combinatiebanen aan.

Hieronder een overzicht van inspirerende verhalen van ondernemers die creatief omgaan met het werven van personeel:

Lees ook: Jong strikken, lang boeien: zo gaan deze bedrijven creatief om met personeelstekort

Lees ook: Zo lossen deze bouwbedrijven op een opmerkelijke manier personeelstekort op

Lees ook: Roompot speelt met HZ in op landelijk personeelstekort

Lees ook: Strandtenthouders nu al op zoek naar zomerpersoneel; hun ervaringen

Lees ook: Zo probeert de transportsector nieuw personeel aan te trekken