Nieuws Personeel

Verpakkingsbedrijf RPC Tedeco in Deventer schrapt banen

Het verpakkingsbedrijf aan de Bergweidedijk gaat opnieuw terug in aantal arbeidsplaatsen. Nu zijn minstens 30 medewerkers de klos, laat De Stentor weten.

Bert Felix 11 januari 2017

Banenwerkloosheid1065

Bij het Deventer verpakkingsbedrijf RPC Bebo vallen ruim 30 ontslagen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd.

RPC Bebo heeft twee vestigingen in Deventer. De ontslagen vallen op de vestiging van RPC Tedeco-Gizeh aan de Bergweidedijk, waar momenteel nog 85 mensen werken. Het bedrijf heeft ook een vestiging aan de Zweedsestraat.

De ontslagen zijn onderdeel van een reorganisatie, waar al enige tijd over werd gesproken. Meer informatie kon de woordvoerder niet geven, de verantwoordelijk manager verblijft in het buitenland en kon niet reageren.

Zekerheid

Volgens vakbondsbestuurder Henk Jongsma van CNV Vakmensen heeft het personeel ingestemd met het sociaal plan dat het bedrijf heeft voorgesteld. ,,Het ging om een eindbod van de werkgever. Het personeel vindt het plan te mager, maar ze hebben het zekere voor het onzekere genomen. Ze weten ook niet wat er gebeurt als ze het plan zouden afwijzen.''

De vakbondsman vertelt dat RPC Tedeco twee productielijnen telt, waarvan er een jarenlang met verlies draaide. Dat verlies werd gecompenseerd door de winst van de andere lijn. Moederbedrijf RPC Group uit Engeland maakt daar nu een einde aan. De verlieslijdende lijn wordt overgeheveld naar een vestiging in Engeland.

Sociaal plan

De overgebleven personeelsleden zijn bang dat ook de laatste lijn op termijn verdwijnt. Het sociaal plan van de huidige reorganisatie loopt tot 2020. Mocht RPC voor die tijd tot sluiting willen overgaan, dan gebeurt dat in elk geval tegen dezelfde voorwaarden.

In 2012 verdwenen ook al banen bij de vestiging aan de Bergweidedijk. RPC Group besloot toen te stoppen met de productie van plastic koffiebekers, omdat klanten overstapten op kartonnen exemplaren. Het bedrijf telde op dat moment nog 113 werknemers.

Kunststof

De vestiging aan de Bergweidedijk staat ook bekend onder de vroegere naam Tedeco. Het bedrijf maakt er voedselverpakkingen en koffiecups. In RPC Promens aan de Zweedsestraat worden kunststof containers gemaak.

De fabriek aan de Bergweidedijk ging in 2003 open. Voor die tijd zat het bedrijf aan de Hanzeweg. Daar produceerden nog 150 personeelsleden verpakkingen.