Laatste update: 28 februari 2020 08:30
Ruim een kwart van de horecabedrijven kampt naar eigen zeggen met personeelstekort. Eind vorig jaar had de horeca 20.500 openstaande vacatures. Andere veelgenoemde belemmeringen zijn onvoldoende vraag (14 procent) en ongunstige weersomstandigheden (14 procent).
Van de eet- en drinkgelegenheden deden fastfoodrestaurants, waaronder cafetaria’s, lunchrooms, snackbars en eetkramen, het het best
Centraal Bureau voor de Statistiek
Omzet horeca neemt toe
De omzet in de horeca is afgelopen kwartaal wederom toegenomen, met 1,6 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Al bijna zeven jaar op rij neemt de omzet van de horeca ieder kwartaal toe. Van de eet- en drinkgelegenheden deden fastfoodrestaurants, waaronder cafetaria’s, lunchrooms, snackbars en eetkramen, het het best. Zij voerden hun verkopen het sterkst op.
Voor heel 2019 kwam de omzetgroei van de horeca uit op 3,8 procent. Dat kwam deels door hogere prijzen. Er werden ongeveer 1,5 procent meer consumpties en hotelovernachtingen aan de man gebracht.
Lees ook: Dieptepunt bereikt? Personeelstekort horeca naar recordhoogte