Nieuws Vitaliteit

Artemis Matchmaking zoekt levenspartner voor ondernemende singles

Marie-José Bosch-Kuiper van Artemis Matchmaking heeft een geheel eigen stijl en aanpak ontwikkeld op het gebied van relatiebemiddeling. Voor ondernemende, verantwoordelijke, kritische en nieuwsgierige mensen gaat ze persoonlijk en serieus op zoek naar de partner die echt bij hen past.

Anke Derkse 13 februari 2022

Artemis Marie Jose Bosch Kuiper dating ondernemer

Marie-José Bosch-Kuiper: ,,Het vertrouwen dat ik krijg is voor mij heel waardevol.” Foto: Nina Schollaardt

De commercials voor datingsites vliegen je deze tijd om de oren. Het lijkt wel of iedereen op zoek is naar een partner. Vaak gaat het dan om korte ontmoetingen die niet per se een serieuze relatie hoeven te worden. Zo niet bij Artemis Matchmaking. De vriendelijke en sympathieke Bosch-Kuiper neemt alle tijd om voor haar voornamelijk 45+ klanten een serieuze liefdespartner te vinden. ,,Als iemand zich bij mij aanmeldt, houd ik altijd eerst een telefonische intake”, licht ze haar werkwijze toe. ,,Ik stel dan een aantal vragen en hoor meestal al of iemand past bij mijn doelgroep. Zo niet, dan verwijs ik zo iemand vriendelijk door naar een ander bureau.”

Lees ook: Nieuwe datingapp Breeze matcht in Dragons' Den met Shawn Harris

Artemis – vernoemd naar de godin van de jacht die nooit haar doel miste en altijd haar eigen pad ging – richt zich nadrukkelijk op singles die een hoge maatschappelijke positie met grote verantwoordelijkheden bekleden, waardoor ze in het dagelijks leven niet in de gelegenheid zijn om op een informele manier contact te maken met een liefdespartner. Bosch-Kuiper is naar eigen zeggen ervaringsdeskundige, omdat ook zij in het verleden functies heeft bekleed met grote verantwoordelijkheden.

Persoonlijke liefdesscan

Bosch-Kuiper is ervan overtuigd dat iedereen een liefdespartner verdient. Ze doet dan ook haar uiterste best om de juiste match te vinden voor haar klanten, die ze allemaal persoonlijk kent.

“Ik wil iedere single het onbevangen liefdesgevoel teruggeven van een vijftienjarige”

Marie-José Bosch-Kuiper, Artemis Matchmaking

,,Als tijdens het eerste telefoongesprek blijkt dat iemand past bij mijn methode, dan maak ik een afspraak bij hem of haar thuis voor een uitgebreid kennismakingsgesprek", vertelt Bosch-Kuiper. ,,Ik schrijf een persoonlijk profiel en maak de zogenoemde ‘liefdesscan’. Deze is gebaseerd op de SWOT-analyse en geeft weer hoe jij overkomt als liefdespartner en waar jouw kansen en valkuilen liggen. Dat doe ik door vooral goed te luisteren, dóór te vragen en te reflecteren op de antwoorden die ik krijg. Ik wil iedere single het onbevangen liefdesgevoel teruggeven van een vijftienjarige en het vertrouwen in zichzelf en de liefde terug laten vinden. Mensen stellen zich hierin heel kwetsbaar op en het vertrouwen dat ik van hen krijg is voor mij heel bijzonder en waardevol. Pas als wij beiden een goed gevoel hebben bij de analyse en de liefdesscan, ga ik verder aan de slag. Door middel van advertenties in een kwaliteitskrant en door zelf actief te speuren op social media en in mijn netwerk, zoek ik de match voor mijn klant. Zodra ik denk een goede match te hebben gevonden, stel ik deze aan de klant voor.”

Altijd een tweede date

Corona heeft zeker ook gevolgen gehad voor Artemis Matchmaking, vertelt Bosch-Kuiper. ,,Enerzijds was er voor singles veel minder afleiding waardoor we meer aanmeldingen hadden, anderzijds moesten we ons natuurlijk wel aan de maatregelen houden. Zo moesten we soms noodgedwongen het kennismakingsgesprek voeren via een videoverbinding.”

Lees ook: Deze broers runnen al twintig jaar een datingsite, die voor hoogopgeleiden: 'Allebei vetorecht, aandeelhouders komen er niet in'

Bosch-Kuiper doet alles zelf en heeft daarom ook nooit meer dan zes klanten tegelijk, zodat ze het écht persoonlijk kan houden. Wanneer beide partijen met de mogelijke match instemmen, arrangeert Artemis een ontmoeting. ,,Ik regel dan bijvoorbeeld een plekje in een leuke wijnbar of strandtent. Maar evengoed kan ik een wandeling of museumbezoek arrangeren, als dat beter past bij hen. Als die eerste ontmoeting in principe prettig is verlopen, adviseer ik de klant altijd om op tweede date te gaan. Dan is de eerste spanning eraf en kun je met elkaar veel meer de diepte in gaan.”

Marie-José Bosch-Kuiper: ,,Ik adviseer de klant altijd om op tweede date te gaan.” Foto: Nina Schollaardt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws