Nieuws Vitaliteit

Verdubbeling aantal yogastudio's, groei stagneert

Van bikram tot vinyasa: yoga is razend populair in Nederland. Het aantal yogastudio’s is in 12 jaar tijd zelfs verdubbeld. Van 999 scholen in 2010 naar 2147 in 2022. Nederland staat hiermee op een derde plek in Europa. Toch lijkt er een einde te komen aan de enorme opmars.

Van onze redactie 20 januari 2022

Yoga school les

Nederland staat met 2147 studio’s op de derde plek van de Europese ranglijst. Foto: Shutterstock

De studio’s zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De afgelopen 12 jaar groeide het aantal bedrijven met maar liefst 115 procent. Vooral 2019 was een goed jaar voor yoga in Nederland, toen openden 111 ondernemers hun eigen yogaschool. Een groei van 5,8 procent. In 2021 neemt de groei echter flink af. Afgelopen jaar kwamen er slechts 24 nieuwe studio’s, een groei van 1,1 procent. Dit en meer blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

'Met 169 vestigingen telt Amsterdam veruit de meeste yogastudio’s van Nederland. Ver daarna komt Rotterdam met 70 yogascholen'

Amsterdam en Rotterdam tellen meeste yogastudio's, Middelburg minste

Met 169 vestigingen telt Amsterdam veruit de meeste yogastudio’s van Nederland. Ver daarna komt Rotterdam met 70 yogascholen. Op de voet gevolgd door Den Haag met 68 yogastudio’s. Ook Utrecht doet het goed met 63 scholen. Naar Middelburg komen yogafans minder aan hun trekken. Deze plaats telt slechts 1 yogastudio.

Lees ook: Steeds minder zelfstandige yogadocenten door coronamaatregelen

Nederland samen met Frankrijk en Duitsland in Europese top yogascholen

Nederland staat met 2147 studio’s op de derde plek van de Europese ranglijst. Duitsland telt met 3373 veruit de meeste yogastudio’s gevolgd door Frankrijk met 2196 yogastudio’s. België telt slechts 393 studio’s. Ook in Spanje is er ruimte voor ontwikkeling met slechts 422 studio’s.

Lees ook: Een eigen bedrijf op Ibiza: dit stel waagde de sprong en heeft succes

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws