Podcast

Meer ondernemen en minder tijd op de smartphone? Tijd voor 'The Mobile Detox'

Ilona van de Laarschot is freelance copywriter en maker van vele prijswinnende reclamecampagnes. Ze is te gast in de studio voor een nieuwe aflevering van de podcastserie Namarama. Host Floris Hülsmann praat met Van de Laarschot over haar boek The Mobile Detox. Misschien wel de resolutie om als ondernemer meer met je werk en bedrijf en minder met je telefoon bezig te zijn.

Presentatie: Floris Hülsmann 15 februari 2022

Ilona van de Laarschot is verantwoordelijk voor prijswinnende reclamecampagnes voor onder andere opdrachtgevers als Douwe Egberts, KLM, AXE en IKEA.

Maar dat is niet de reden waarom Floris Hülsmann de copywriter voor de Namarama-podcast heeft uitgenodigd. Van de Laarschot heeft een bijzonder boekje geschreven: The Mobile Detox. Het draait daarin allemaal om een dertig dagen durende detox die ook jou als ondernemer moet helpen om wat minder met je telefoon bezig te zijn en wat meer met het runnen van een succesvol bedrijf.

'Laten we er eerlijk over zijn, een smartphone is behoorlijk verslavend en kan enorm veel van onze tijd opslokken'

The Mobile Detox: waarom het idee van minder schermtijd en meer creativiteit boeit

,,Want laten we er eerlijk over zijn, een smartphone is behoorlijk verslavend en kan enorm veel van onze tijd opslokken'', zegt presentator en namenexpert Hülsmann. ,,Maar dat niet alleen, het is ook bandbreedte in je hersenen die je verbruikt, zodat je niet meer op creatieve ideeën kunt komen. Ilona is niet tegen de smartphone, maar ze wil wel veelvuldig en overbodig gebruik ter discussie stellen.''

Het idee van minder schermtijd en meer creativiteit boeit de Namarama-host enorm en kan volgens hem ook in jouw leven bijdragen aan een positieve verandering. Leer en hoor alles over de detox in bovenstaande podcast.

Lees ook: Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Floris Hülsmann met Ilona van Laarschot in de studio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details