Podcast

Meer ondernemen en minder tijd op de smartphone? Tijd voor 'The Mobile Detox'

Ilona van de Laarschot is freelance copywriter en maker van vele prijswinnende reclamecampagnes. Ze is te gast in de studio voor een nieuwe aflevering van de podcastserie Namarama. Host Floris Hülsmann praat met Van de Laarschot over haar boek The Mobile Detox. Misschien wel de resolutie om als ondernemer meer met je werk en bedrijf en minder met je telefoon bezig te zijn.

Presentatie: Floris Hülsmann 15 februari 2022

Ilona van de Laarschot is verantwoordelijk voor prijswinnende reclamecampagnes voor onder andere opdrachtgevers als Douwe Egberts, KLM, AXE en IKEA.

Maar dat is niet de reden waarom Floris Hülsmann de copywriter voor de Namarama-podcast heeft uitgenodigd. Van de Laarschot heeft een bijzonder boekje geschreven: The Mobile Detox. Het draait daarin allemaal om een dertig dagen durende detox die ook jou als ondernemer moet helpen om wat minder met je telefoon bezig te zijn en wat meer met het runnen van een succesvol bedrijf.

'Laten we er eerlijk over zijn, een smartphone is behoorlijk verslavend en kan enorm veel van onze tijd opslokken'

The Mobile Detox: waarom het idee van minder schermtijd en meer creativiteit boeit

,,Want laten we er eerlijk over zijn, een smartphone is behoorlijk verslavend en kan enorm veel van onze tijd opslokken'', zegt presentator en namenexpert Hülsmann. ,,Maar dat niet alleen, het is ook bandbreedte in je hersenen die je verbruikt, zodat je niet meer op creatieve ideeën kunt komen. Ilona is niet tegen de smartphone, maar ze wil wel veelvuldig en overbodig gebruik ter discussie stellen.''

Het idee van minder schermtijd en meer creativiteit boeit de Namarama-host enorm en kan volgens hem ook in jouw leven bijdragen aan een positieve verandering. Leer en hoor alles over de detox in bovenstaande podcast.

Lees ook: Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Floris Hülsmann met Ilona van Laarschot in de studio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details