Nieuws Vitaliteit

Vitaliteit op de werkvloer

Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 26 april 2017

Pieter van den Hoogenband 2

Vitaliteit
Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Het heeft geen zin om met een belerend vingertje te gaan wijzen, je kunt niemand dwingen. Maar je kunt werknemers wel op de hoogte brengen van de risico’s en de manieren om die te voorkomen. Kleine veranderingen kunnen al een wereld van verschil maken: ga wat vaker met de trap, neem eens een rustmomentje en vervang je boterham door een salade.

Vitaalste bedrijf
Gezonde, fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, zijn langer inzetbaar en presteren beter. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Investeren in je werknemers is dus niet alleen belangrijk voor je mensen maar ook goed voor je bedrijfsresultaat. Daarom ben ik ook dit jaar op zoek naar ondernemers die duurzaam met hun werknemers omgaan en een visie hebben op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Kijk voor meer informatie op www.vitaalstebedrijf.nl.

Pieter van den Hoogenband
Vitaliteitsambassadeur ONVZ Zorgverzekeraar