Nieuws Vitaliteit

Stijgend ziekteverzuim vooral door psychische klachten: 'Pas op voor burnout-golf'

Het ziekteverzuim in Nederland is voor het eerst in twintig jaar gestegen tot boven de vijf procent. Vooral psychische klachten, gerelateerd aan werk, zijn hiervoor verantwoordelijk, zo blijkt uit onderzoek van de ING. De kosten van het ziekteverzuim lopen op tot meer dan 18 miljard euro per jaar.

Van onze redactie 28 november 2022

Burnout verzuim

Door een burn-out ligt een werknemer er gemiddeld 279 dagen uit. Foto: Shutterstock.

Na griep of verkoudheid komt verzuim als gevolg van psychische klachten het vaakst voor. Het gaat dan met name om klachten zoals overspannenheid of een burn-out. Dit is, naast hart- en vaatziekten, één van de verzuimoorzaken met de langste verzuimduur. Waar iemand met griep of verkoudheid een paar dagen van kantoor is, is een werknemer met een burn-out gemiddeld 279 dagen ziek, zo blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van ING .

Daar komt bij dat het aantal mensen die last krijgen van een burnout is toegenomen sinds de coronapandemie. Na de opkomst van het coronavirus in het eerste kwartaal van 2020 daalde het aandeel psychisch verzuim. Mogelijk komt dit door de positieve ervaringen van het thuiswerken in sommige sectoren, zoals meer flexibiliteit en minder reistijd. Volgens ArboNed is het psychisch verzuim sinds eind 2020 weer gestegen. In 2022 lag het aandeel psychisch verzuim ongeveer 10 procent hoger dan in de eerste helft van 2019.

Trend in werkdruk, emotionele belasting en burn-out klachten. Bron: Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2021 (TNO/CBS)

Lees ook: Fred Rutgers: 'Vraag je vaker af: waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?'

Vooral jongere werknemer krijgt burnout

Het jaarlijkse onderzoek van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) laat ook zien dat het aantal werknemers dat last heeft van burn-out klachten de afgelopen jaren is gestegen. In 2014 was dit 14,4 procent en in 2021 is het gestegen naar 17,3 procent. Natuurlijk is er wel een verschil tussen het ervaren van deze klachten en het daadwerkelijk ziekmelden.

De psychische klachten worden het vaakst veroorzaakt door werk. Bij meer dan een kwart (28 procent) van de werknemers die ziek zijn door spanningsklachten, zijn die klachten veroorzaakt door werk. Dit blijkt uit de rapportage van ArboNed.

Hoewel stressklachten volgens een onderzoek van de NEA 2021 de afgelopen jaren in alle leeftijdsklassen zijn toegenomen, komen ze in de leeftijdsgroep 25 tot 35 jaar het meest voor. De meest voorkomende verzuimoorzaak in deze groep is stress (15 procent) door onder andere prestatiedrang, een hoge werkdruk en psychische vermoeidheid door het werk. In deze leeftijdsgroep is het aandeel dat burn-outklachten ervaart ook flink gestegen van 16,6 procent in 2014 naar 23,4 procent in 2021. Deze groep heeft ook het vaakst aangegeven dat zij het werk ervaren als emotioneel zwaar.

Ervaren van burn-out klachten naar leeftijd. Bron: Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2021(TNO/CBS)

Dreigende burn-outgolf voorkomen

Igno Schings, directeur collectieve inkomensverzekeringen bij Nationale-Nederlanden, roept werkgevers en werknemers op het probleem rond stress en burnout gezamenlijk aan te pakken.

,,Twintig jaar geleden zagen we het verzuimpercentage ook boven de 5 procent stijgen. Door het invoeren van de wet verbetering poortwachter in 2002, werden werkgevers verantwoordelijk voor de re-integratie van hun zieke werknemers. Het gevolg? Een forse daling van het ziekteverzuim. Het laat zien dat aandacht voor werknemers zijn vruchten afwerpt. Nu roepen wij werkgevers op om opnieuw meer aandacht aan de werknemer te besteden om ziekteverzuim te voorkomen en zo de dreigende burn-outgolf te reduceren.”

Lees ook: Zes tips om verzuim door stress en burnout te voorkomen in 2022

Christiaan Vinkers, klinisch hoogleraar stress en Veerkracht aan het UMC Amsterdam, valt hem bij. ,,Ik zie dat stresssignalen te laat opgepikt worden. Er is vaak onvoldoende samenwerking tussen werkgever en werknemer. Samen moeten zij stress beheersbaar houden. Daarvoor is wel een totaal andere aanpak nodig; minder gefragmenteerd, eerder en ook samen.”

Lees ook: Corona is voorbij: werkgevers staan sporten tijdens werkdag niet meer toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws