Aangeboden door Zizo

Branded Content Vitaliteit

Zizo zorgt voor vitale medewerkers

Door de opkomst van het hybride werken loopt bij veel werknemers privé en werk steeds meer door elkaar. Uit onderzoek blijkt dat ruim een derde van de mensen die regelmatig thuiswerken, gemiddeld 27 minuten per dag besteedt aan het huishouden. Zizo biedt hiervoor de oplossing: 'thuismakers' die jouw to-do-list afvinken.

Anke Derkse 18 januari 2022

Zizo thuismakers CSU schoonmaken thuiswerken

Zizo biedt een scala aan diensten aan voor de (thuis)werkende mens. Foto: Gijs Kooijmans (Zero40 Studios)

,,Het idee om werkenden thuis te ontzorgen bestond al enige tijd, maar heeft door corona wel een boost gekregen”, vertelt Jessica Laurense, algemeen manager van Zizo, enthousiast. ,,Het hybride werken is voor veel bedrijven aantrekkelijker geworden, maar heeft soms ook een keerzijde. Werk en privé gaan hierdoor immers steeds meer door elkaar lopen en dat kan stress veroorzaken.”

"Werk en privé gaan bij thuiswerken door elkaar lopen en dat kan stress veroorzaken"

Jessica Laurense, algemeen manager Zizo

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Zizo onder ruim tweeduizend tweeverdieners, blijkt dat ongeveer een derde van hen tijdens het werk extra druk ervaart door taken die thuis nog gedaan moeten worden. Zizo wil hier verandering in brengen en biedt werkend Nederland een helpende hand in het huishouden, zodat ze eindelijk eens écht klaar zijn met hun takenlijst. Daardoor kunnen ze meer genieten van hun vrije tijd én worden ze vitalere werknemers. In het onderzoek geeft het merendeel (57 procent) zelfs aan bereid te zijn mee te betalen voor deze hulp in huis; via salarisinhouding als onderdeel van hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Op 17 januari 2022 lanceerde het bedrijf zijn unieke concept.

Huishoudelijke klussen en meer

Zizo biedt een scala aan diensten aan voor de (thuis)werkende mens: van schoonmaken, strijken en ramen lappen tot tuinonderhoud en digitale hulp. De ‘thuismakers’ werken uitsluitend met duurzame en milieuvriendelijke materialen. De werkgever bepaalt hoeveel hij meebetaalt aan het abonnement dat hij aanbiedt aan zijn medewerkers. Om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken is een speciale app ontwikkeld. Laurense licht toe hoe het concept werkt: ,, De medewerker kiest zelf wanneer en welke dienst hij wil afnemen. In de app staan alle beschikbare diensten. Wij schakelen een van onze professionele ‘thuismakers’ in die zorgt voor een fris en welkom thuis voor jouw medewerker. Beide partijen maken eenvoudig via de app concrete afspraken.”

Jessica Laurense: ,,Hybride werken wordt aantrekkelijker, maar heeft ook een keerzijde." Foto: Raldo Neven

Wanneer een medewerker meer diensten wil afnemen dan zijn werkgever betaalt, kan dat uiteraard op eigen kosten. Ook voor zzp’ers en particulieren zijn de diensten van Zizo aantrekkelijk.

Betrokken werkgeverschap

Zizo is de nieuwe bedrijfstak van Total Care, de moedermaatschappij van schoonmaakbedrijf CSU en thuiszorgorganisatie Tzorg, en combineert hiermee hun jarenlange expertise op beide terreinen van ontzorgen. ,,Hygiëne op zowel de werkplek als in de thuissituatie is onze core-business, maar zeker ook het zorgdragen voor het welbevinden van mensen thuis”, betoogt Laurense. ,,Dat gaat veel verder dan alleen het schoonhouden. Werkgevers hebben een verantwoordelijkheid voor het welzijn van hun personeel. Een aspect daarvan is het bieden van een schone en prettige werkplek. Hoe logisch is het dan om te bedenken dat als die werkplek deels wordt verplaatst naar de thuissituatie, daar ook deels diezelfde verantwoordelijkheid voor te nemen. Die kans bieden wij met Zizo. Uit ons onderzoek en de pilot in Eindhoven die sinds december loopt, blijkt dat die behoefte zeker aanwezig is. Als werkgever kun je het verschil maken voor je personeel door je een betrokken werkgever te tonen. Onderscheidend ben je zo ook voor potentiële nieuwe medewerkers.”

"Hygiëne op zowel de werkplek als in de thuissituatie is onze core-business, maar zeker ook het zorgdragen voor het welbevinden van mensen thuis"

Jessica Laurense, Zizo

Na Eindhoven start Zizo op 17 januari in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn. ,,We willen gefocust groeien”, verklaart Laurense deze keuze. ,,Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden via onze website. Geïnteresseerden die in een regio wonen waar we nog niet actief zijn, worden op een wachtlijst geplaatst. Als er zich in een bepaald gebied voldoende mensen hebben aangemeld, starten we ook daar.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Zizo. Meer info: zizo.nl

Thuismakers van Zizo ontzorgen (thuis)werkend personeel. Foto: Gijs Kooijmans (Zero40 Studios)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws