Nieuws Personeel

Sollicitatieronde: Krijgen we een vrouwelijke kapitein Iglo?

Gisteren kwamen dertig kandidaten langs bij een kinderjury. Sommigen namen de sollicitatie zeer serieus.

Hanneke van Houwelingen | Foto: Maarten Brante 3 maart 2016

Kapiteiniglosollicitatieronde

Ruim driehonderd mensen reageerden op de vacature van Iglo om 'het nieuwe gezicht' te worden. Van lookalikes van de oude kapitein en jonge zeebonken tot tien vrouwen en zelfs een meisje van 9 jaar.

Sollicitant Tiemen Vries (72) behoort tot die eerste categorie: vriendelijke oude man met baard. Hij liet zich gisterochtend per rondvaartboot afzetten op de sollicitatieplek. Luid zingend en majestueus zwaaiend stapte hij aan boord van een zeilschip, bij het Java-eiland in Amsterdam. Hond Floortje, in matrozenpak gestoken, had er aanzienlijk minder lol in.

Merkendeskundige Paul Moers pleit voor een vrouwelijke kapitein. ,,Iglo moet laten zien dat het merk niet stilstaat. Een vrouw zou verrassend zijn," vindt hij.

Dipsausje

De 30-jarige Samira el Oualid wijst naar zichzelf. ,,Dan moet je mij hebben. Jong, vrouw, Marokkaanse achtergrond." De Schiedamse is werkloos en ziet deze baan wel zitten. Ze krijgt een 9 van de kinderjury, die ze inpakt met een zelfgemaakt zoet dipsausje voor bij de vissticks.

Heel vernieuwend durft Iglo overigens niet te zijn. In tv-commercials blijft de huidige kapitein, een bebaarde Britse acteur, voorlopig opduiken. De Nederlandse kapitein zal straks vissticks uitdelen op grote evenementen.