Nieuws Personeel

Zalsman uitgeroepen tot vitaalste bedrijf van Nederland

Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Directeur Herman Verlind ontving de prijs woensdag uit handen van Pieter van den Hoogenband tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. Volgens de jury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer 16 november 2016

Zalsman

Juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband stelt dat Zalsman voorop loopt in het duurzaam inzetten van medewerkers. Zo wordt er staand gewerkt en vergaderd en is er de optie om aan een fietsbureau te werken. Ook wordt sporten, gezond eten en stoppen met roken bij het personeel gestimuleerd.

Inspiratie"We zijn al een tijdje bezig met datgene waar we in geloven: onze mensen stimuleren het maximale uit zichzelf te halen”, aldus driecteur Heman Verlind. "We zijn ontzettend trots dat we hier nu zoveel erkenning voor krijgen en tegelijkertijd geeft het ons weer nieuwe inspiratie om volgende stappen te zetten”.

Duurzaam"Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, reageert jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

ProvincieVan den Hoogenband en professor Erik Scherder gingen in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. Zalsman liet BrandLoyalty uit Den Bosch, Tredegar Film Products uit Kerkrade, Yarden uit Almere, ZLM Verzekeringen uit Goes, New Nexus uit Tynaarlo, NORISK IT Groep uit Groningen, lbert Heijn Franeker, Bruil uit Ede, Kennedy Van der Laan uit Amsterdam, Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht en Matrix Fitness uit Houten achter zich.