Nieuws Politiek

De Ondernemer Kiest: wat is jouw vraag aan BBB-lijsttrekker Eerste Kamer Ilona Lagas?

'Ilona Lagas is een vrouw met de poten in de klei en eentje die de handen uit de mouwen steekt. Een niet-lullen-maar-poetsentype. Precies wat bij BBB past', zegt Caroline van der Plas over haar lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Ilona Lagas is dinsdag 14 maart studiogast in De Ondernemer Kiest.

Van onze redactie 11 maart 2023

Bbb lagas eerste kamer verkiezingen boeren

Foto: ANP.

Lees ook: Provinciale Statenverkiezingen: megawinst voor BBB

'Flapuit met poten in Vechtdal-klei wordt BBB-leider in Eerste Kamer', kopte de Volkskrant vorige maand, toen duidelijk werd dat de 67-jarige Ilona Lagas, eerder politiek actief voor de VVD in de Overijsselse gemeente Ommen, BBB's lijsttrekker voor de Eerste Kamer zou worden. Als lokaal politicus kwam ze al op voor boeren en andere ondernemers en was ze creatief met de wet.

Ilona Lagas was met VVD-pet op verantwoordelijk voor de portefeuilles ruimtelijke ordening, verkeer, milieu, centrum ontwikkeling, economie, horeca en toerisme. Bijna dertig jaar opereerde zij als politica onder de vlag van de liberalen. Met haar adviesbedrijf begeleidde ze processen voor meerdere gemeenten, waterschappen en provincies. De VVD heeft ze achter zich gelaten, vol overtuiging gaat ze anno nu voor de standpunten van BBB. Maar toch: ,,Ik denk dat Mark Rutte me wel voor de koffie uitnodigt. Hij kent me goed, dus dat is een weerzien".

Regeringscoalitie en Eerste Kamer...

De regeringscoalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie heeft nu al geen meerderheid in de Eerste Kamer. Als opiniepeilers het bij het juiste eind hebben, zullen zij meer zetels verliezen na de verkiezingen. Het kabinet moet dus vaker aankloppen bij partijen die de coalitie aan een meerderheid kunnen helpen in de senaat. BBB is niet direct van plan met andere oppositiepartijen van tevoren afspraken te maken voor gedoogsteun aan het kabinet. Ilona Lagas, eerder tegen het ANP ,,Waarom?! Als de coalitie het goed doet, hebben ze dat niet nodig", zegt Lagas. Ze wil 'vrij blijven' om van elk voorstel apart te kunnen zeggen of haar partij er steun voor uitspreekt of niet.

Lees ook: Liveblog Provinciale Statenverkiezingen: BBB in alle provincies de grootste

Wat is jouw vraag aan BBB-lijsttrekker Ilona Lagas?

Ilona Lagas is dinsdag 14 maart een van de studiogasten in De Ondernemer Kiest, het (kijk)radioprogramma van De Ondernemer, het AD(R), New Business Radio en ONL. Via deze link lees je daar alles over en: ook jij kunt een vraag aan haar stellen, of aan een van de andere politici in de uitzending. Daarvoor is het formulier hieronder; via het pijltje kom je bij de politicus naar keuze die inderdaad allemaal aanwezig zullen zijn in De Ondernemer Kiest.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws