Nieuws Politiek

Hans Biesheuvel (ONL): 'Uitslag is gevolg van niet naar ons luisteren'

Voorman Hans Biesheuvel van ondernemersorganisatie ONL is niet verbaasd dat BBB zo’n enorme klapper heeft gemaakt. ,,Als je ijzerenheinig als kabinet door blijft gaan en niet naar ons luistert, is dit de afstraffing.”

Eduard Voorn 17 maart 2023

Hans biesheuvel mark rutte de ondernemer kiest provinciale staten verkiezingen

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel tijdens De Ondernemer Kiest. Foto: Ruud Voest

Biesheuvel kaart bovendien aan dat er in de praktijk weinig terug te zien is van wat er in het regeerakkoord is afgesproken. ,,De overheid is niet betrouwbaar bijvoorbeeld als het gaat om de arbeidsmarkt.”

'Besluiten nemen wordt lastig, uitvoeren nog lastiger'

Door de ontstane politieke aardverschuiving verwacht Biesheuvel dat het lastig gaat worden voor het huidige kabinet om besluiten te nemen, en nog lastiger om deze uit te voeren. ,,De provincies hebben met regelmaat gezegd geen uitvoeringskantoor te zijn van het Rijk. Met BBB in alle staten wordt dat signaal alleen nog maar sterker.”

Lees ook: Ilona Lagas (BBB): 'Ik ga de regeldruk voor ondernemers aanpakken. Daar kun je me aan houden'

De eerste stap voor het kabinet is volgens Biesheuvel de basics op orde brengen, zodat ondernemers weer kunnen ondernemen. ,,De Belastingtelefoon krijg je niet te pakken en als het lukt zijn de adviezen niet goed. Als ondernemers vergunningen willen aanvragen duurt dat vanwege het gebrek aan ambtelijke capaciteit veel te lang. Overstappen op elektrisch rijden heeft geen zin, omdat de netbeheerders geen aansluitingen kunnen leveren.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws