Nieuws Politiek

Belang van tech is onderstreept in regeerakkoord, vindt Techleap.nl

Techleap.nl ziet vooral veel kansen voor startups en scale-ups in het regeerakkoord dat gepresenteerd is. Het makkelijker maken om mensen in dienst te nemen en te houden, het dichten van de financieringskloof, om- en bijscholing naar tekortberoepen en investeringen in sleuteltechnologieën zijn maatregelen die we terugzien in dit akkoord en die Techleap.nl al langer bepleit. Het is goed dat het kabinet daarbij inzet op een concurrerend vestigingsklimaat en het lange termijn verdienvermogen van ons land.

Van onze redactie 15 december 2021

Tech stad toekomst ai

Afbeelding: Shutterstock.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer het Coalitieakkoord en de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONS LIVEBLOG: Wat betekent coalitieakkoord kabinet-Rutte IV voor ondernemers?

,,Uit ons recente onderzoek blijkt dat het aantrekken en behouden van talent en het verkrijgen van financiering de belangrijkste obstakels zijn voor startups en scale-ups om de internationale concurrentiestrijd aan te gaan en uit te groeien tot een nieuwe ASML of Adyen. Enorm veel potentieel wordt daardoor niet benut’” aldus Maurice van Tilburg, Managing Director bij Techleap.nl.

,,Als we samen met de overheid deze barrières kunnen wegnemen, zetten we een vliegwiel in werking dat leidt tot een zichzelf versterkend ecosysteem met ondernemers die nieuwe bedrijven starten en investeringen kunnen aantrekken om snel, internationaal te groeien en het beste (inter)nationale talent te kunnen aantrekken. Het regeerakkoord biedt daar openingen voor.”

Daarnaast onderkent dit regeerakkoord de kansen van digitalisering en wordt het belang van digitale vaardigheden onderstreept, stelt Techleap.nl. 'Techbedrijven werken ook graag samen met de overheid aan de solide spelregels, toezicht en strategische autonomie waar terecht ook aandacht aan besteed wordt. Techleap.nl is optimistisch over de passages die gaan over het om- en bijscholen van mensen voor de overstap naar de zogenaamde tekortberoepen. In Nederland zijn vorig jaar ruim 82.000 vacatures in de ICT opengesteld.'

'Het versterken van kennisinstellingen, (regionale) ecosystemen, innovatieve ondernemers, startups en scale-ups sluit aan op de visie van Science to Impact, de intussen breed gedragen beweging die mede door Techleap.nl is geïnitieerd. In dat kader is vooral het creëren van meer impact van innovatie van belang, dat lijkt te ontbreken in de plannen van het nieuwe kabinet. De Science to impact beweging vraagt daarom onder meer om structurele middelen voor valorisatie.'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws