Nieuws Oekraine

Twentse ondernemers doneren trailers vol hulpgoederen voor Oekraïne

Twentse ondernemers steken de mouwen uit voor Oekraïne. Razendsnel verzamelde transportbedrijf TFL Logistics uit Losser in samenwerking met ondernemersclub Klavertje4 uit Oldenzaal zeker zeven trailers bomvol spullen voor het oorlogsgebied. Hulp kwam van alle kanten.

Aileen Slot 10 maart 2022

Bedrijf hulp oekraine goederen oorlog rusland oldenzaal

Tobias Faas en Huub Groeneveld. Foto: Tobias Faas

Lees ook: Liveblog Oekraine: Zelenski roept Kamer op tot bereidheid stoppen met Russisch gas, ING opent rekening voor vluchtelingen

Wat zijn (mogelijke) effecten van de oorlog in de Oekraïne op het bedrijfsleven, op de economie? Meld je nu aan voor de speciale lunch-nieuwsbrief van De Ondernemer, met op doordeweekse dagen het laatste ondernemersnieuws. Deze nieuwsbrief heeft ook een virtueel gesproken versie. Aanmelden doe je viadeondernemer.nl/nieuwsbrief.

Houdbaar eten, drogisterijproducten, babyspullen, kleding en meer: nog voor het weekend vertrekt een laatste vracht gedoneerde hulpgoederen richting de Poolse hoofdstad Warschau. Vanuit daar zorgen vrijwilligers dat de spullen naar plekken in Oekraïne gaan ‘waar de nood op dat moment het hoogste is’.

Het Losserse transportbedrijf TFL Logistics besloot vorige week een hulpactie voor Oekraïne op te zetten. „Als logistiek dienstverlener werken wij grotendeels met chauffeurs uit Oost-Europese landen. We hebben de mogelijkheid om heel snel een lijn op te zetten richting Oekraïne. Dat hebben we dan ook gedaan. We moésten iets doen”, vertelt eigenaar Tobias Faas van TFL Logistics tegen Tubantia.

Tobias Faas en Huub Groeneveld. Foto: Tobias Faas

‘Het is bizar hoeveel spullen zijn gedoneerd, echt fan­tas­tisch. De trailers waren tot de nok toe gevuld’

Tobias Faas van TFL Logistics

Hulp van ondernemers en winkeliers

In samenwerking met Huub Groeneveld en (het netwerk van) ondernemersclub Klavertje4 uit Oldenzaal ging het transportbedrijf aan de slag met de inzameling. Direct bij aanvang van de actie stroomden de goederen via ondernemers, winkeliers en andere inwoners binnen. TFL Logistics nam de transportkosten voor eigen rekening.

Tobias Faas: „Het is bizar hoeveel spullen zijn gedoneerd, echt fantastisch. De trailers waren tot de nok toe gevuld. Dat er van alle kanten hulp is gekomen, is hartverwarmend. Mooi dat we dat met z’n allen konden doen.”

Lees ook: MKB-Nederland en VNO-NCW vrezen onderschatting effecten oorlog Oekraïne

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws