Nieuws Prinsjesdag

ABN AMRO roept op tot uitstel energiesteunmaatregelen

De maandelijkse energierekening is nog maar beperkt opgelopen, blijkt volgens het AD uit onderzoek van ABN AMRO. De helft van de gezinnen kreeg dit jaar zelfs geld terug op de jaarafrekening. "Zet alles klaar om het uit te voeren, maar wacht tot het nodig is. Anders loopt de inflatie nóg verder op."

Van onze redactie 19 september 2022

Energie rekening abn amro maatregelen

De Ondernemer Vandaag: dagelijkse nieuwsbrief over Prinsjesdag

Alles weten over wat het kabinet wel (en niet) gaat doen tegen de energie- en koopkrachtcrisis? Het laatste nieuws over Prinsjesdag als eerste lezen of beluisteren via de nieuwsupdate? Meld je aan voor onze dagelijkse lunch-nieuwsbrief De Ondernemer Vandaag, die doordeweeks rond 12.00 uur in je mailbox valt. Dat kan via deze link.

Economen van de bank keken de afgelopen acht maanden naar de maandbedragen en eindnota’s van 1 miljoen huishoudens om tot de conclusie te komen dat ,,er nu nog geen energiecrisis is. Het gemiddeld maandbedrag was in augustus 166 euro, vorig jaar augustus 132 euro,’’ zegt hoofdeconoom Sandra Phlippen van ABN AMRO. Dat is 26 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar.

De verdeling van de maandtarieven voor energie. Op de horizontale as het bedrag dat hoeveel mensen (op de verticale as) moeten betalen per maand. Bron: ABN Amro.

Dat percentage staat in schril contrast met het CBS-inflatiecijfer voor energie van 152 procent. Het CBS rekent alsof ieder huishouden elke maand een nieuw contract moet afsluiten, waardoor de prijsstijging veel hoger lijkt dan hij werkelijk is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws