Nieuws Regio

Abbink Boekelo Wegenbouw timmert aan de weg in Enschede

Elke maand gaat De Ondernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie Charlotte Slotman van Abbink Boekelo Wegenbouw.

DE ONDERNEMER I.S.M. GEMEENTE ENSCHEDE | FOTO: INDRA SIMONS 22 december 2017

I Sifotografie abbink 12

“Abbink Boekelo werkt aan de weg in de breedste zin van het woord. We doen werkelijk alles wat te maken heeft met het aanleggen van asfalt en onderhouden van wegen. Dit bedrijf heeft echt passie voor wegenbouw, al 30 jaar en overgedragen van vader op drie zonen. Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in Enschede."

Kijk op de zaak

"Mijn vrouwelijke ‘touch’ en kijk op de zaak is een welkome aanvulling in deze technische mannenwereld, en voor mij bijzonder en leuk! Het familiebedrijf startte in Boekelo, 30 jaar geleden. En ook al zijn we naar De Marssteden in Enschede verhuisd, we blijven letterlijk en figuurlijk dichtbij de wortels van het bedrijf. De Marssteden is een ideale locatie vanwege de ruimte en de snelweg is dichtbij. We werken sinds 2012 ook met veel plezier op Terschelling. Daar heerst een vergelijkbare sfeer als in Twente: noaberschap, korte lijnen en veel vertrouwen in elkaar. Dat zijn precies de kernwaarden van dit familiebedrijf.”

Lees ook: Deze Twentse zakenvrouwen krijgen eigen magazine

Enschede

“We wonen en werken met heel veel plezier in Enschede, alles is aanwezig en de sfeer is goed. Ook als ondernemer hebben we hier alles wat we nodig hebben. We hebben goede contacten met het Ondernemersloket Enschede, de Stadsingenieurs en andere ondernemers in de stad én we krijgen de kans om middenin de maatschappij te staan."

Certificaat

"Drie jaar geleden ontvingen we het Werkpakt-certificaat van de gemeente Enschede, omdat we ook moeilijker bemiddelbare mensen opleiden en bij ons een baan aanbieden. En we zijn onderdeel van InfraVak, een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven om jongeren werkend op te leiden. Wegenbouw blijft handwerk, ook al zie je de stratenmaker tegenwoordig naast veel machines. Abbink wil graag haar steentje bijdragen aan het in stand houden van deze ambacht en jongeren de kans geven dit vak te leren.”