Aangeboden door Actief Twente

Branded Content Regio

Van tien solexen naar duizend tweewielers

Een QR rally met een elektrische step, kanovaren op de Bornse Beek of met een mountainbike crossen door de Twentse bossen: wie op een leuke, actieve manier Twente wil ontdekken, kan niet meer om Actief Twente van Robert-Jan Dissel en Maarten Wittgen heen.

Jeroen Kreule | Foto: Koen Verheijden 8 juni 2020

Actief twente bedrijfs uitjes

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Actief Twente. Meer informatie: actieftwente.nl

Robert-Jan Dissel, samen met Maarten Wittgen eigenaar van seizoensbedrijf Actief Twente in Beuningen, wil het van de daken schreeuwen: ,,Kom naar Twente! Huur een fiets, scooter, solex of kano en verken deze prachtige groene omgeving."

Toegegeven, de schrik sloeg ook Dissel om het hart toen de maatregelen tegen het coronavirus bekend werden. ,,Groepsevent Management is een belangrijk onderdeel van Actief Twente. Personeelsfeesten en bedrijfsuitjes voor groepen tussen de 40 en 300 mensen zijn volledig stil komen te liggen. Vervelend voor ons, vervelend voor de klant, maar het is pure overmacht.'' Bij de pakken neerzitten is niet aan Dissel en Witggen besteed, integendeel. Voor groepen van maximaal dertig personen heeft Actief Twente op dit moment meer dan genoeg te bieden. ,,We kunnen een volledig verzorgd dagprogramma aanbieden. Je zou de dag kunnen beginnen met een tocht op een solex of scooter. Na een lunch stap je in een kano en vaar je over de Bornse Beek of de Dinkel. Normaal gesproken kun je ook naar Duitsland kanoën, maar dat is door de corona crisis geen optie. Verder kunnen mensen met z'n tweeën in een driepersoons kano, zodat je minstens anderhalve meter uit elkaar zit.''

Dagrecreatie

Het uitjesbedrijf is in 2008 opgericht onder naam Solexverhuur Dinkelland, toen Dissel en Wittgen tien solexen vanuit een schuur verhuurden. Ze vonden dat er te weinig dagrecreatie in Dinkelland werd aangeboden. Sindsdien is het snel gegaan. Het bedrijf - met zo'n duizend voertuigen op twee wielen in bezit - heeft tien medewerkers in vaste dienst en kan beschikken over veertig oproepkrachten.

Vergroeningsstap naar kickbike

Dit jaar verloopt compleet anders dan Dissel had verwacht, maar Actief Twente kan genoeg uitjes bieden die corona proof zijn: van mountainbiken met kinderen en toeren op een E-cruiser of E-scooter tot tochtjes op een tandem, bakfiets of normale fiets. Eén van de meest populaire activiteiten van dit moment is een tocht per kickbike, het nieuwe steppen. Kickbikes hebben een groot voorwiel en zijn geschikt voor alle leeftijden. Actief Twente heeft de corona crisis ook benut om het wagenpark te vergroenen. Zo zijn benzine scooters vervangen door elektrische scooters. Om misverstanden te voor-komen: alle materialen worden na gebruik gedesinfecteerd, benadrukt Dissel. ,,Als iedereen zich keurig aan de regels houdt, heeft iedereen een mooie dag. Dus kom naar Twente, de balie is open.''

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Actief Twente. Meer informatie: actieftwente.nl