Advertorial van Auto Ventura

Advertorial Regio

Auto Ventura: ook zakelijk rijden we vaker elektrisch

De tijd dat elektrische auto’s slappe aftreksels waren van benzinevarianten, ligt achter ons. Zo bewijst onder meer Jaguar dat elektrisch rijden erg interessant kan zijn voor de zakelijke automobilist.

De Ondernemer i.s.m. Auto Ventura 18 juni 2018

Autoventura

Jaguar zet serieuze stappen op het gebied van elektrisch rijden. Binnenkort staat de langverwachte I-Pace in de showroom van Auto Ventura in Goes, een volledig elektrische SUV met 400 pk vermogen, vierwielaandrijving en een actieradius van 480 kilometer. Voor de zakelijke rijder extra interessant. Met alleen dit jaar nog 4 procent bijtelling.

Met de I-Pace pakt Jaguar het serieus aan, dit is geen excuusauto ‘om maar een elektrisch model aan te kunnen bieden’. De nieuwe SUV van het Britse merk is een serieuze concurrent voor Tesla. ,,Zeker gezien de actieradius van 480 kilometer”, zegt verkoopadviseur Erwin Logger. ,,Ongekend in deze klasse.”

Lees ook: Waarom Elon Musk voor 90 miljoen dollar een Tesla de ruimte in schiet

De I-Pace heeft twee elektromotoren, een op de vooras en een bij de achteras. Samen produceren ze 294 kW, een slordige 400 pk. Het koppel van 696 Nm is direct bij het wegrijden beschikbaar. Met als gevolg dat de I-Pace in een indrukwekkende 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. En daarmee is de nieuweling sneller dan alle andere SUV’s van het merk.

Accupakket

,,Wie dagelijks onderweg is, kan met een snellader het accupakket in 40 minuten voor 80 procent opladen. Volledig opladen thuis via een wallbox duurt 12,6 uur”, zegt Logger. De I-Pace zit qua formaat tussen de E-Pace en F-Pace in. Met veel binnenruimte en een bagageruimte van 656 liter. Ook de rijeigenschappen zijn dik in orde door de gewichtsverdeling over de vooren achteras. Die is fiftyfifty.

Lees ook: Nonna's Taxi is eerste elektrische taxibedrijf van Apeldoorn

Exemplaren van de I-Pace gaan nu al, ruim voordat het model in de showroom staat, als warme broodjes over de toonbank van Auto Ventura in Goes. ,,Het is ons bestverkochte model”, zegt Erwin Logger. Niet zo vreemd als je je realiseert dat de zakelijke rijder slechts 4 procent bijtelling betaalt over de cataloguswaarde. ,,Dat komt neer op 139 euro per maand. Dat tarief geldt alleen nog dit jaar.”

Stijlvol

Vanaf 2019 veranderen de bijtellingstarieven. Alleen elektrische auto’s tot 50.000 euro vallen dan nog in het laagste tarief. De nieuwe Jaguar I-Pace gaat net geen 80 mille kosten en valt vanaf dat moment buiten die regeling.

Lees ook: ‘Bakjes vullen gaat niet zonder stroom’

Van een heel ander kaliber, maar minstens zo interessant, is de Land Rover Discovery Sport Commercial. ,,Misschien wel de meest stijlvolle bedrijfswagen van dit moment”, zegt Logger. De Discovery combineert perfecte rijprestaties en een stijlvol design met veel praktische opbergruimte (1740 x 1090 mm) en een maximumtrekgewicht van 1800-2200 kilogram. Auto Ventura heeft van de Discovery en de Discovery Sport demo auto’s beschikbaar. ,,Op grijs kenteken is de Discovery ineens heel bereikbaar. Leasen kan al vanaf 549 euro per maand. In de showroom vertellen wij graag meer over de mogelijkheden. Vanaf 5 juli staat de I-Pace bij ons in de showroom. Wij organiseren er speciaal een introductieavond voor. Iedereen is van harte welkom!’