Advertorial van Broekhuis Opel

Advertorial Regio

Autodealers per saldo goedkoop in onderhoud

Is de autodealer echt duurder dan een fastfitter of universeel autobedrijf? ,,Nee, dat beeld klopt niet", stelt Simko Crum van Broekhuis Opel in Arnhem. ,,Al preek ik voor eigen parochie: ik durf te stellen dat autodealers per saldo goedkoper zijn."

MARK LITJENS | Foto: Erik van 't Hullenaar 30 november 2018

Broekhuis opel foto

Al het geroep over duur dealeronderhoud maakte dat Crum op onderzoek uit ging: ,,Ik heb een technische achtergrond en mijn gevoel zei dat wij niet duurder zijn. Na veel vergelijken blijkt dat mijn gevoel klopt. Onder de streep kunnen onze facturen de concurrentie aan", belooft Crum. ,,Om te beginnen: wij zijn Opel-specialist. Dat houdt in dat wij elke Opel tot in detail kennen. Onderhoud en reparatie hebben wij al talloze keren uitgevoerd. Daar waar de niet-dealer eerst moet uitzoeken wat een beurt voor een bepaald model inhoudt en hoe onderdelen eventueel vervangen moeten worden, kunnen wij meteen aan de slag. Hierdoor werken wij sneller en dat scheelt alvast uren op een factuur", aldus de vestigingsdirecteur.

Een ander voorbeeld dat hij graag tegen het licht houdt, zijn de prijzen waarmee vooral fastfitters adverteren. ,,Neem bijvoorbeeld een kleine beurt. De vanafprijzen zijn vaak gebaseerd op oudere bouwjaren van een bepaald model. Het grote verschil is dat de gebruikte olie dan niet zoveel uitmaakt en er goedkopere olie kan worden gebruikt. Bij jongere auto's is de oliesoort specifiek omschreven en vaak duurder. Dan vallen de onderhoudsprijzen hoger uit, zelfs bij fastfitters. Wij geven één prijs op voor alle bouwjaren, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Laat je je auto bij ons onderhouden, dan kun je door het jaar heen zelfs bij ons terecht voor bijvoorbeeld olie bijvullen of lampjes vervangen, vaak zonder kosten. Kom daar maar eens om bij andere autobedrijven." Nog zo'n ding: check altijd of het gaat over all-in-prijzen of niet. Een nieuwe band voor een scherpe prijs is mooi. Maar als daar nog kosten bijkomen voor een ventiel, balanceren en monteren, dan wordt het een ander verhaal.

Originele onderdelen

,,Wij communiceren één prijs, zonder bijkomende kosten. Als je dan gaat vergelijken, zijn wij per saldo goedkoper. Nog zo'n fabel is dat wij alleen originele onderdelen gebruiken. Dat zullen wij altijd adviseren. Vanwege garantie, duurzaamheid en zekerheid. Maar de keuze is aan de klant." Crum heeft nog een uitsmijter: ,,De consument roept vaak dat dealeronderhoud duur is, toch zetten negen van de tien particuliere autoverkopers in hun advertentie dat de auto door de dealer is onderhouden. Dat zegt alles over de kwaliteit van dealeronderhoud: het is gewoon beter voor de restwaarde."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Broekhuis Opel.