Advertorial van Broekhuis Opel Arnhem

Advertorial Regio

Automotive in beweging, maar niet in één richting

Simko Crum is directeur bij Broekhuis Opel Arnhem, dé aangewezen Opel specialist in regio Arnhem. Welke mobiliteitsoplossingen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automotive ziet hij?

Linda Roos | Foto: Erik van 't Hullenaar 30 mei 2018

Simko Crum directeur Broekhuis Opel Arnhem

Elektrisch rijden

'De toekomst bepalen op autovlak is lastig. Iedereen in Europa is bezig met ontwikkelingen en kijken naar de toekomst, maar niemand beweegt dezelfde kant op", legt Simko Crum uit. Momenteel is er in Nederland een sterke inzet op elektrisch rijden. ,,Maar de ontwikkelingen in de autoindustrie zijn sterk afhankelijk van de overheid. Als de wetgeving verandert, kan het zijn dat de markt voor elektrisch rijden weer instort."

Lees ook: Opel is opvallend populair in Limburg

Elektrisch rijden

Bovendien ziet Crum dat de zakelijke rijder vaak kiest op basis van zijn eigen portemonnee. Als elektrisch rijden duurder uitkomt, kiezen zij daar niet voor. Crum: ,,Laat ik één ding voorop stellen: iedereen in de automotive sector is het erover eens dat we beter voor onze planeet moeten zorgen." Toch twijfelt Crum aan elektrisch rijden. ,,ledere gemeente doet zijn best, maar soms wordt er te makkelijk en te snel geroepen dat we bepaalde dingen 'moeten' doen. Is het ook haalbaar?"

Toekomstbeeld

Bij Opel is er een duidelijk doel gesteld om in 2022 één elektrische variant op elk model te leveren. ,,We zetten diverse stappen, zodat we klaar zijn voor elektrisch. Maar het is te makkelijk om nu te zeggen dat het toekomstbeeld elektrisch rijden is. Automotive is een enorme sector. De markt is op zo veel verschillende vlakken zó in beweging, dat er geen vaste richting te ontdekken valt."

Onderzoek

,,Ik vind het wel een heel leuk onderwerp", geeft Crum toe. Zo kwamen er onlangs vijf studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen bij Broekhuis Opel Arnhem langs voor een onderzoek in de automotive sector. ,,Het grappige is dat die vijf studenten allemaal een totaal andere mening hadden. Zo was er bijvoorbeeld een student wiens vader oldtimers opknapte. Die jongen hield er heel andere ideeën op na dan zijn medestudenten en was veel minder bezig met de toekomst."

Lees ook: Nieuwe vestiging van Opel Kamp in Hengelo

Jonge generatie

Zijn er bij de jongere generaties nog bepaalde trends te ontdekken? ,,Je ziet dat de jeugd minder belangstelling heeft voor auto's. Veel jongere mensen sparen niet meteen voor een mooie auto." Car sharing is bij hen bijvoorbeeld populair. ,,Maar zodra ook die jongere generatie gaat settelen en in de huisje-boompje-beestjesfeer terechtkomt, zie je dat dat verandert. Car sharing is veel minder praktisch wanneer je een baby hebt. Met een auto koop je ook een stukje vrijheid", legt Crum uit.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Broekhuis Opel Arnhem. broekhuis.nl/opel/arnhem