Advertorial van Knab

Advertorial Regio

Zo zet Cre8kitchen de keukenbranche volledig op z’n kop

Jacco Hamstra is een rebel in keukenland. Met zijn baanbrekende en transparante keukenconcept Cre8kitchen timmert hij in rap tempo aan de weg. Innovatieve ondernemers zoals Jacco gebruiken steeds vaker de kracht van crowdfunding voor de financiering van innovaties en groeiplannen.

Stenfinn Deguelle 10 september 2018

Knab 1

Hoe ben je met Cre8kitchen begonnen?

“Als eigenaar van Badkamerwarenhuis verkocht ik jaarlijks zo’n 100 keukens. Dat deed ik erbij als hobby, vaak voor klanten die ook een badkamer kochten. Al snel zagen we daar meer kansen, maar dan wel door het op een radicaal andere manier te doen dan onze concurrenten. We hebben goed onderzocht wat de klant wil: inzicht in de prijs, niet misleid worden én heel belangrijk: zelf beleven hoe het is om in je nieuwe keuken te staan. Met een financiering via crowdfunding is dat ook gelukt.”

Hoe kan het dat jullie zo snel groeien?

“Consumenten zien bij Cre8kitchen meteen wat ze betalen voor ieder los keukenonderdeel. Dat doen we heel open en gedetailleerd, zelfs tot aan de afzonderlijke kastjes toe. Daarnaast wandelen onze klanten eerst ook echt door hun nieuwe keuken voordat ze akkoord gaan met de offerte. Deze wordt op de centimeter nauwkeurig nagebouwd volgens de wensen en eisen van de klant. Dit doen we met schuifbare wanden en verplaatsbare keukenelementen. Zo’n 90% van de klanten wil dan altijd nog wel iets aanpassen. De combinatie van transparantie, eerlijke prijzen en een realistische beleving geeft voor consumenten vaak de doorslag”.

Van pilotstore naar franchiseconcept

Binnen een jaar tijd is het Jacco gelukt om samen met zijn compagnons Marco en Gijs twee nieuwe showrooms te openen. En dit is pas het begin, zegt Jacco: “We willen het succes van het Cre8kitchen-concept dolgraag landelijk uitrollen. We kunnen alles leveren, volgens alle trends, ook op gebied van inbouwapparatuur. En heel belangrijk: onze adviezen zijn oprecht."

"We groeien zelfs zo hard, dat we inmiddels op zoek zijn naar franchisenemers. Denk dan aan eigenaren van keukenzaken die hun zaak een boost willen geven. De nieuwe showrooms van Cre8kitchen hebben we gefinancierd met een zakelijke lening via crowdfunding. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik ben een netwerker, en wilde naast de financiering ook een sparringpartner die kritische vragen zou stellen over het bedrijfsplan.”

Hoe heeft crowdfunding je eigenlijk geholpen om groei te realiseren?

“Geld ophalen via crowdfunding levert een ondernemer meer op dan een lening via een gewone bank. Je krijgt namelijk een coach die je helpt, van de aanvraag tot de lancering op het crowdfundplatform. Mijn coach wist me te prikkelen met vragen die je als ondernemer goed doen nadenken over je ondernemingsplan en doelstellingen. Daar was ik naar op zoek. Samen met mijn coach van Knab Crowdfunding had ik mijn lening al binnen één dag gefund.”

Wat is de kracht van deze financieringsvorm?

De kracht zat in de logische samenwerking. Knab staat bekend als innovatief en stelt de klant echt voorop. Dat doen wij ook. Dat past gewoon goed bij elkaar. Zo’n 275 investeerders hebben twee van onze showrooms gefinancierd via het crowdfundplatform. Al die investeerders hebben kennis gemaakt met ons bedrijf en spreken hun vertrouwen uit in ons concept en bedrijfsplan. Dat geeft je niet alleen het gevoel dat je goed bezig bent, maar ook echt motivatie om door te pakken.”

Meer weten over deze financieringsvorm?

Op deze pagina vind je meer informatie.

Investeerder reed 100 kilometer om keuken te kopen

“Tijdens de opening van de showroom in Harderwijk, zat er een investeerder uit Arnhem bij ons in de zaak. Hij had 100 kilometer gereden om tijdens de openingsdag een keuken bij ons te kopen. Dat is toch fantastisch.” Geld ophalen via crowdfunding blijkt voor Jacco meerdere voordelen te hebben: “Je bouwt echt een netwerk op. Investeerders vertellen over jouw bedrijf op verjaardagen en partijtjes. Het voordeel van een lening via crowdfunding begint dus al op het moment dat mensen besluiten in je lening te investeren.”

Wat kunnen andere ondernemers van je leren?

“Iedere ondernemer wil risico’s nemen. Ik ook. Dat hoort erbij. Maar ik neem alleen de risico’s die ik kan dragen. Het is niet erg om soms linksaf of rechtsaf te slaan om je doel te bereiken. Houd altijd je doel zicht, maar wees flexibel als je soms een zijpad in moet slaan. Zo zijn wij gestopt met de koopavond, maar gaan we wel op afspraak ‘s avonds voor onze klanten open. Zo blijft je serviceniveau gehandhaafd. En heel belangrijk: kies voor een financieringsvorm die goed bij je past. Dat is een goede stap voor een succesvolle start.”