Nieuws Regio

Credion: doortimmerd en prikkelend advies

Bedrijven een goed doortimmerd en prikkelend financieel advies geven. Dat is kort gezegd de dienstverlening waarmee Credion zich op de zakelijke financieringsmarkt begeeft. Credion doorloopt samen met ondernemers het complete financieringstraject.

Synpact | i.s.m. Credion 28 april 2017

Credion Helmond SDB1557

Credion is een in 2001 opgerichte financiële adviesorganisatie die zich als enige in Nederland heeft gespecialiseerd in het aantrekken van vreemd en eigen vermogen voor MKB-bedrijven. Jaarlijks realiseert Credion voor ruim 1.400 MKB bedrijven een financieringsoplossing.

Door haar landelijke positie (meer dan 45 vestigingen) en haar vele door haar begeleide transacties is Credion in staat meer kanalen open te breken voor financieringen, zodat er naast de algemene banken ook alternatieve financieringspartijen aangeboden kunnen worden. Credion beschikt hierdoor over toegang tot ruim 60 bronnen van geld. Dit zijn bijvoorbeeld naast de algemene banken, crowdfunders, investeerders, maar ook financiers die de inkoop voorfinancieren. Door deze vele verschillende bronnen van geld en het gezamenlijk financieringsvolume zijn wij in staat meer hedendaagse bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook. Hier doet de klant van Credion haar voordeel mee.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

Daarnaast geeft Credion een onafhankelijkheidsgarantie af, doordat zij een vergoeding vraagt voor haar dienstverlening aan haar klant.

Credion’s credo luidt: “Credion realiseert geld om te ondernemen. Daar maken wij ons sterk voor.”

Credion realiseert bedrijfsfinancieringen

  • 60 bronnen van geld
  • Meer dan 45 vestigingen
  • Realiseert de meest optimale financieringsconstructie

Hoe Credion Pleging Transportservice adviseerde

In 2008 nam Pieter Pleging Adriaanse Transport in Eersel over. Na de overname werd de bedrijfsnaam veranderd in Pleging Transportservice. Het bedrijf telt 22 trekkende eenheden en beschikt over een vaste club chauffeurs. “We doen meer dan alleen van A naar B vervoeren,” vertelt Pieter. “Vooral transport met een toegevoegde waarde is ons sterke punt, maar ook plaatsen we bijvoorbeeld lichtmasten en verzorgen we installatiewerk.”

Pleging Transportservice had de factoring van haar debiteuren en de lease van de transportmiddelen ondergebracht bij één van de grotere aanbieders in Nederland. Pieter klopte aan bij Credion, omdat hij wilde weten of een herfinanciering tegen gunstigere voorwaarden mogelijk was. “De rente en kosten waren bij de vorige aanbieder vrij hoog en konden niet verlaagd worden,” geeft Pieter aan.

Credion startte twee trajecten op en vroeg offertes aan bij factoringbedrijven en leasemaatschappijen. Bij twee partijen hadden we na offerte een goed gevoel. Bij abcfinance waren de financiële voorwaarden aantrekkelijker en dat gaf de doorslag om met hen door te gaan.

Voor wat betreft de leaseovereenkomst ging het om de bestaande transportmiddelen. De financial leaseovereenkomsten moesten overgenomen worden van de vorige leasemaatschappij. Na onze interventie en onderhandelingen kon zonder boete of kosten worden overgestapt,” geeft Credion-adviseur Henri van Montfort aan.

Beste manier van financieren

Pieter heeft de samenwerking met Credion als erg prettig ervaren. Vooral de prettige en open communicatie werd erg gewaardeerd. ”Als ondernemer ben je altijd op zoek naar de beste manier van financieren. Het is dan fijn om een partner te hebben die dit voor je uitzoekt en de voorbereidingen uit handen neemt. Dan is het voor ons makkelijker om een eindbeslissing te nemen.”

Meer informatie

W Credion
E info@credion.nl
T 0513 - 65 68 77

Lees hier het magazine Financieren – Op weg naar groei

oproep wvdo