Nieuws Regio

De Broeierd in Enschede viert 185-jarig jubileum

Hotel de Broeierd in Enschede bestaat 185 jaar. Dit Twentse hotel heeft een rijke geschiedenis.

Van onze redactie 1 februari 2016

Broeierd Aanzicht Wind

In 1831 ontving de boerderij al haar eerste klanten. In dit jaar werd de rijkstol opgericht en passanten moesten tol betalen voor ze verder mochten langs de boerderij. De ondernemende boer Lutje Schipholt verzorgde drinken voor de wachtende voorbijgangers en in het stro kon worden overnacht. Het groeide uit tot een heuze herberg met café-restaurant met grote speeltuin. In de jaren '80 werd de herberg uitgebouw tot een hotel.

Hampshire Hotels

Sinds 2006 is het hotel onderdeel van Hampshire Hotels. Martin Meijer, general manager, vertelt: "het is fantastisch om te werken in dit hotel met rijke geschiedenis. Hampshire Hotel - De Broeierd Enschede is meer dan een gewoon hotel. Gasten voelen zicht thuis, we worden ook wel eens de huiskamer van Enschede genoemd. De enthousiaste collega's en Twentse nuchterheid dragen hier aan bij. Durven verrassen, maar dan zonder poespas."

Feest

Om het jubileum te vieren is er een speciaal feestarrangement samengesteld voor alle gasten; het 'Hampshire viert feest!-arrangement'. Klik hier voor meer informatie en de deelnemende feestlocaties.