Advertorial van Vergaderen in Dordrecht

Advertorial Regio

Dordrecht: een vergaderstad met eeuwen ervaring

Of je nu in een historisch rijksmonument wilt vergaderen of middenin de natuur: het kan in Dordrecht. Een goed overzicht van het brede aanbod biedt de website vergaderenindordrecht.nl. Je vindt er gemakkelijk een locatie en vraagt er direct een offerte aan, zonder tussenkomst van intermediairs.

Ezra Hakze 21 augustus 2018

Dordrecht marketing vergaderen

Scrollend door de website Vergaderen in Dordrecht, valt de diversiteit aan locaties meteen op. Je vindt er historische vergaderruimtes met glas-in-loodramen en uitzicht op de binnenstad, maar ook moderne zalen die uitkijken op rivieren en rietland.

Op de site vind je niet alleen ruimtes in de stad, maar in de gehele regio Dordrecht. Dat geeft vergaderaars de mogelijkheid te grasduinen in het aanbod aan vergaderplekken, zonder daarvoor extra kosten te betalen. De site faciliteert namelijk direct contact met de locaties, waardoor je geen bemiddelingsfee hoeft te betalen.

Historie

Dat Dordrecht en de regio zo’n divers aanbod aan vergaderlocaties hebben, is kijkend naar de geschiedenis niet verwonderlijk. In 1572 werd in Dordrecht namelijk al vergadergeschiedenis geschreven, toen Willem van Oranje er de eerste Statenvergadering organiseerde. Dat gebeurde in het huidige museum Het Hof van Nederland, een locatie die je ook nu nog kunt boeken.

Door deze rijke geschiedenis, leent Dordrecht zich goed voor culturele bedrijfsuitjes. Volgens Caroline Duindam van Meeting Point maken bedrijven hier ruimschoots gebruik van. Groepen die in het rijksmonument in de binnenstad komen vergaderen, zoeven nadien vaak met Segways de stad door.

,,Laatst was hier nog een internationale groep van Buitenlandse Zaken, die na een vergadering de stad inging. In Dordrecht is de eerste munt van Holland geslagen, dus het is leuk voor hen om dat mee te pakken,’’ aldus Duindam.

Natuurgebied

Voor bedrijven die het tumult van de stad juist willen ontlopen, heeft Dordrecht een heel natuurgebied tot zijn beschikking. Ook in Nationaal Park De Biesbosch zijn er namelijk genoeg vergaderruimtes. En op deze plek kun je een bespreking eveneens combineren met een heisessie of teambuildingsuitje.

,,Je hoort vaak van bedrijven dat ze het heel rustgevend vinden om hier te zijn,’’ vertelt Rachid Addou van het Stayokay Dordrecht. Het hostel ligt dan ook aan de rand van het natuurgebied. Behalve vergaderen, kun je in hier gebruik maken van speciale arrangementen. Het Stayokay verhuurt kano’s en geeft cursussen boogschieten, maar ook coaching voor bedrijven en personeel. Door de rust is dit immers een goede plek om stil te staan bij de doelen van je bedrijf, het personeel en werkstress.

Favoriet

Een locatie die eveneens inspeelt op de eisen van ondernemers en bedrijven, is Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. De plek is favoriet in de omgeving en viel daardoor al meerdere keren in de prijzen. In dit cultureel centrum kun je terecht voor moderne, flexibel inzetbare vergaderruimtes. ,,Het is een hele praktische locatie voor automobilisten, want voorzien van veel gratis parkeerplekken en vlakbij de A15 en A16,’’ vertelt planner Aafke van de Peppel-Vonk.

Cascade zet zich op meerdere manieren in voor ondernemers. Niet alleen door vergaderplekken aan te bieden, maar ook door hun netwerkevenement Open Koffie Drechtsteden. ,,Elke eerste donderdag van de maand komen ondernemers hier netwerken of workshops volgen. Ook gaat er weleens een op onze zeepkist staan om ideeën te pitchen,’’ aldusVan de Peppel-Vonk.

Meerdere dagen

Het netwerkevenement bereikt vooral ondernemers uit de regio, maar de website richt zich ook op bedrijven van ver daarbuiten. ,,We zijn in Dordrecht trots op onze omgeving en laten dat graag aan anderen zien,’’ aldus Caroline Duindam. En wat blijkt: ,,Groepen die van buitenaf komen, boeken het vaak zo dat een vergadering meerdere dagen inneemt. Zo hebben ze ook de tijd om de omgeving te verkennen.’’

Nieuwsgierig geworden naar de vergadermogelijkheden in Dordrecht? Kijk dan op vergaderenindordrecht.nl of mail naar info@vergaderenindordrecht.nl.