Nieuws Regio

Elementis vitaalste bedrijf van Overijssel

Elementis, een chemisch specialiteitenbedrijf met 200 medewerkers in het Twentse Delden, scoort hoog op gezondheid en vitaliteit. Bedrijfscultuur en betrokkenheid van de werknemers zijn belangrijke punten in het Vitaalste Bedrijf van Overijssel.

JACK MONDE | De Ondernemer i.s.m. Elementis 8 mei 2017

Monique Welberg

Elementis Specialties mag zich dit jaar het vitaalste bedrijf van Overijssel noemen. Voormalig zwemkampioen en juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband kwam het heugelijke nieuws medio april persoonlijk vertellen bij Ellen Koster, financieel directeur Europa, en hr-manager Monique Welberg.

Stimulans om door te gaan

Welzijn en de gezondheid van medewerkers prijkt boven aan de agenda van Elementis. Volgens Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Monique Welberg is de drijvende kracht achter de aanpak bij Elementis. ,,Deze prijs was voor ons geen doel op zich, maar ik ben er trots op. We zijn in Twente nuchtere mensen die niet per se op de voorgrond willen treden, maar de prijs vormt een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Ook de landelijke verkiezingen, waar we nu aan meedoen, vormen een goed podium om onze ideeën op het gebied van vitaliteit en duurzaamheid verder uit te dragen. Het is belangrijk dat werknemers vitaal zijn, zowel op het werk als thuis. Zo zijn we begonnen met een vitaliteitsprogramma, waarbij aandacht is voor zowel fysieke als mentale aspecten."

Bewustwording

,,Daarnaast organiseren we workshops over zaken als slapen, ademhaling en mindfulness. Ook is er elk jaar een vrijwillige health check op kantoor. Daaraan doen veruit de meeste medewerkers mee. Er zijn hardloop- en fietsclubjes en we hebben een eigen wandel- en yogaclub. Een groot gedeelte van het personeel gaat elke middag samen lunchwandelen. Maar vitaliteit is meer dan sporten en gezond bewegen. Zo hebben we ergonomisch werkmateriaal en kantoormeubilair en er is bij ons een verantwoord bedrijfsrestaurant waar je voordelig, gezond en lekker kunt eten. Successen delen we in ons eigen vitaliteitsmagazine. Het belangrijkste is de bewustwording bij onze mensen. Want als je niet meedoet, doe je jezelf en je omgeving tekort.''

Landelijk

De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De bekendmaking van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is op 23 november tijdens de tweede Week van de Ondernemer.

ONVZ en MKB

De verkiezing, een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar, wordt voor het vijfde jaar gehouden. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

vitaalstebedrijf.nl

Lees ook: Maak je mensen duurzaam inzetbaar