Aangeboden door DELTA Energie

Branded Content Regio

Glasvezel voor grafisch bedrijf van levensbelang

Chris van Antwerpen kan zich een wereld zonder internet niet meer voorstellen. Alle opdrachten voor Grafisch Bedrijf Goes (GBG) komen binnen via de digitale snelweg: ,,Wij kunnen niet zonder een snelle, stabiele verbinding. Daarom glasvezel van DELTA.”

TIMO VAN DE KASTEELE | foto JOHAN VAN DER HEIJDEN 4 juni 2019

Pressprintdesign

De verhuizing van Grafisch Bedrijf Goes naar de Hudsonweg op bedrijventerrein De Poel II in Goes is een feit. De laatste machines worden aangesloten op het net. Binnen ruikt het naar pas gelegde vloerbedekking. In dit spiksplinternieuw pand legt Chris van Antwerpen een stevige basis voor de toekomst van het familiebedrijf dat hij samen met zijn vader runt.

Een toekomst die zonder een razendsnelle internetverbinding niet bestaat. ,,Die verbinding is van levensbelang. Voor het maken van drukwerk halen wij dagelijks honderden gigabytes aan bestanden binnen. Die worden groter en groter. Dat betekent dat je verbindingssnelheid mee moet groeien. Anders loop je vertraging op.” Maakte Grafisch Bedrijf Goes enkele jaren terug nog gebruik van een 20 Mbps verbinding, nu werkt het met een 200 Mbps glasvezelverbinding. ,,Twee keer knipperen met je ogen en je hebt 5 gigabyte binnen. Nog een voordeel is dat je met dezelfde snelheid bestanden verstuurd. De uploadsnelheid is gelijk aan de download.” Van Antwerpen heeft al jarenlang positieve ervaringen met DELTA, de Zeeuwse dienstverlener voor zakelijk internet. ,,Afgelopen jaren hebben we niet één keer een storing gehad.

Dat wekt vertrouwen. Want naast een snelle verbinding is ook stabiliteit belangrijk.” De glasvezelverbinding biedt Grafisch Bedrijf Goes volop mogelijkheden voor de toekomst. ,,Het is eigenlijk net als met ons oude pand. Daar liepen we ook tegen ruimtegebrek aan. Doordat we nu meer fysieke ruimte hebben, kunnen we meer opdrachten aan. Daar hoort gewoon een krachtigere verbinding bij.”

Hoewel GBG groot is geworden met drukwerk, zijn daar afgelopen jaren kartonnage en signing bijgekomen. ,,Het maakt het pakket aan fysieke communicatie compleet. We maken tegenwoordig zelfs beursstands van gerecycled karton. Net als displays en verpakkingen, die we maken voor tankstations en bouwmarkten. Toch zal drukwerk niet verdwijnen, sommige klanten willen niet anders.”

100 Gbps

DELTA rolt steeds meer glasvezel uit. Zo’n 60 procent van het totale netwerk in Zeeland bestaat uit deze supersnelle internetverbinding. Jaarlijks worden in Zeeland zo’n 100 bedrijven aangesloten op glasvezel. ,,Glasvezel biedt snelheden tot 100 Gbps”, zegt communicatiemanager Monique van Riet. ,,Dat is zelfs geschikt voor datacenters.”

Twee keer knipperen met je ogen en je hebt 5 GB binnen