Advertorial van Gruyters Wonen

Advertorial Regio

Gruyters Wonen gaat half jaar langer door

Na een niet te weigeren aanbod van een belegger zouden Frans en An Gruyters dit najaar stoppen met hun interieurzaak Gruyters Wonen. De bouw van de appartementen, die op deze plaats komen, is door de nieuwe stikstofnormen een half jaar uitgesteld. ,,Tot en met maart 2020 is het écht finale sale.”

Tim van Dorsten | Foto: Jeroen Appels - Van Assendelft 30 oktober 2019

Gruyters wonen

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Gruyters Wonen. Meer informatie en totale uitverkoop op gruyterswonen.nl.

In maart of april 2020 sluiten Frans en An Gruyters definitief hun interieurzaak Gruyters Wonen. Vooral aan Frans is dit nog niet te zien. Vol passie praat hij over zijn vak: ,,Ik help graag iedereen aan een mooi interieur met mooi meubilair. We proberen altijd aan al onze bezoekers aandacht te besteden, want zo zorgen we ervoor dat ze terugkomen."

Service aan huis

"Geregeld kom ik zelf bij mensen thuis om ze te adviseren over hun inrichting. Dat doe ik vooral als ze een hoekbank willen kopen, want veel mensen hebben moeite zo’n bank in hun bestaande inrichting in te passen. Ter plekke bepaal ik samen met de klant de juiste kleur en maat. Dat vind ik nog steeds erg leuk om te doen.” Afgelopen april kreeg het echtpaar van een belegger een aanbod dat ze niet konden weigeren, zodat op de locatie van de interieurzaak aan de Mierloseweg in Helmond nieuwe appartementen zullen gaan verschijnen. Frans en An Gruyters besloten nog een half jaar door te werken en daarna met pensioen te gaan. Deze bekendmaking zorgde voor een enorme hausse aan aandacht, vertelt An. ,,De eerste weken waren echt overweldigend: ook oude klanten kwamen bij ons naar binnen, soms alleen maar om een praatje te maken. We hadden op sommige dagen niet eens de tijd om ’s avonds fatsoenlijk te eten.

Na de eerste weken is het gelukkig wat rustiger geworden, maar het gaat nog steeds verrassend goed.” De nieuwe stikstofnormen hebben de bouwplannen van de nieuwe appartementen met ongeveer een half jaar uitgesteld en dat vindt vooral An vervelend. Waar Frans met enthousiasme over zijn vak praat, is zij een stuk rustiger. ,,Ik kijk uit naar ons pensioen. Dat ik dan mijn dag kan indelen zoals ik het zelf wil.” Ze zijn wel realistisch over het uitstel. ,,We kunnen er weinig aan doen”, zegt Frans. ,,Het is voor ons afwachten wanneer de vergunningen worden afgegeven.”

Webshop

Het komend half jaar blijven ze met plezier hun klanten te woord staan. ,,Tot en met het eind van dit jaar kopen we nieuw meubilair in, dus kunnen onze klanten nog alles aan ons vragen.” Daarna is het de vraag wanneer ze stoppen, gezien de onduidelijkheid. ,,De belegger heeft ons hierin flexibiliteit toegezegd. We verwachten dat dit in maart of april zal gebeuren, tot die tijd is het écht finale sale.” Voor Frans betekent het stoppen met de fysieke zaak overigens geen definitieve stop. De huidige website wordt in 2020 omgezet in een webshop. ,,Hierdoor hoef ik niet meer de hele dag aanwezig te zijn. Alle service en garanties blijven gewaarborgd.”

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Gruyters Wonen. Meer informatie en totale uitverkoop op gruyterswonen.nl.