Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland 2017: Roche Diagnostics

Roche Diagnostics uit Almere is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Flevoland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs aan hr-adviseur Mariska Mellegers.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 28 maart 2018

Roche Diagnostics Het Vitaalste Bedrijf Flevoland

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Roche Diagnostics liet de andere genomineerden, Dimensio Verpakkingen uit Almere en Zuidberg Frontline Systems uit Ens, achter zich.

Bij Roche zijn 96.000 medewerkers verspreid over 150 landen elke dag actief om de grenzen van de gezondheidszorg te verleggen. Wereldwijd zijn zij een van de meest toonaangevende bedrijven dat zich richt op onderzoek binnen de gezondheidszorg. Vanuit het kantoor in Almere zetten meer dan 170 gespecialiseerde medewerkers zich in. Om de gezondheidszorg te innoveren, heeft Roche de ambitie te blijven leren en te blijven groeien.

Al jaren bezig

De onderneming is al jaren bezig om vitaliteit heel actief een onderdeel van het leven van de medewerkers te maken. Dit doen zij door middel van diverse activiteiten en regelingen, waaronder de Live Well Week waarin onderwerpen omtrent vitaliteit en gezondheid actief onder de aandacht worden gebracht, het programma Life@Roche, sportactiviteiten zoals voetbal, hockey en yoga, mindfulness en bedrijfsevents. Daarnaast neemt Roche preventiemaatregelen, waaronder het regelmatig laten uitvoeren van een werkplek- en autostoelonderzoek, het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek en het geven van stoelmassages.

“Het is onze intentie om de gezondheid van onze medewerkers te beschermen en het welzijn van onze medewerkers te bevorderen”, stelt hr-adviseur Mariska Mellegers. “Bij Roche staan onze mensen centraal. Wij bieden onze medewerkers alle mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling.”

Over de verkiezing

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.