Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht 2017: Xcellent

ICT-dienstverlener Xcellent uit Amersfoort is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van de provincie Utrecht. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan mt-lid Edwin van Korlaar. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 26 maart 2018

ONVZ Vitaalste Bedrijf Utrecht Xcellent

Xcellent liet de andere genomineerden, De kantoorspecialist uit Veenendal en e-commercebureau Experius uit Utrecht, achter zich. Xcellent heeft 75 medewerkers en ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor middelgrote organisaties.

Mud Masters

“Het gaat er niet alleen om dat mensen zich gezonder en vitaler voelen”, stelt vitaliteitsmanager Lars Nieuwenhuis. “Een belangrijkere vraag is of mensen wel plezier hebben op de werkvloer. En vaak wordt het leuker door er een sportief randje aan te geven.”

Zo heeft een team van Xcellent vorig jaar meegedaan aan de Mud Masters Obstacle Run en dat is uitstekend bevallen. Ook doet bijna de helft van het personeel binnenkort mee aan een hardloopwedstrijd in Amersfoort.

Niet uitdijen

“Wij oefenen ons beroep vooral zittend uit”, knikt Nieuwenhuis. “Dan ligt naarmate de leeftijd vordert het uitdijen toch op de loer. Met heel veel kleine aanpassingen kan je dat gemakkelijk voorkomen.”

De lunches in de kantine zijn tegenwoordig voedzamer en gezonder, er staat een pingpongtafel op de werkvloer waar enthousiast gebruik van wordt gemaakt en leidinggevenden stellen met hun werknemers ontwikkeltrajecten op met persoonlijke doelen.

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief vanMKB-NederlandenONVZ Zorgverzekeraaren wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.