Aangeboden door Gemeente Hardenberg

Branded Content Regio

Jeroen van Dijk komt met staalframe crisis te boven

Jeroen van Dijk draait er niet omheen. Het faillissement van Van Dijk Bouw had in 2015 ‘een behoorlijke impact’ op hemzelf en al zijn medewerkers. De ondernemer zette niettemin samen met een aantal anderen de schouders eronder en bouwde zijn bedrijf weer op.

De Ondernemer 24 december 2019

Hardenberg vandijk bouw

Jeroen van Dijk: ‘We kunnen zes woningen in zes dagen wind- en waterdicht opleveren’.

Met zo’n 45 werknemers op de bouwplaats en in de fabriek laat Jeroen van Dijk met Van Dijk Bouwgroep weer van zich horen. ,,We zijn niet meer zo groot als voor de crisis, maar we kunnen de projecten realiseren die we altijd gedaan hebben. We zijn wel anders georganiseerd en bouwen nu minder traditioneel en meer industrieel. Naast houtskeletbouw is onze eigen staalframebouw-fabriek daarin een belangrijke aanvulling. Staalframe is een belangrijk onderdeel in ons nieuwe concept.” Onder de noemer ‘WOOWN’ bouwt het familiebedrijf namelijk woningen die voor een groot deel al in de fabriek in elkaar gezet worden.

''We maken woningen als een product, en het bijzondere is dat de klant dat niet zo ervaart''

Jeroen van Dijk, ondernemer

Stikstof

Dat doet Van Dijk samen met innovatieve specialisten. ,,Neem bijvoorbeeld de badkamer”, legt Van Dijk uit. ,,Die wordt in de fabriek als één ruimte in elkaar gezet, dus inclusief tegels, douche en sanitair. Vervolgens wordt dat bouwdeel in z’n geheel in de woning geplaatst. We kunnen zes woningen in zes dagen wind- en waterdicht opleveren en de totale doorlooptijd van ontgraven tot oplevering is tien werkweken.”

Volgens Van Dijk zijn de voordelen legio. Op deze manier wordt bouwen bijvoorbeeld goedkoper, sneller en efficiënter. ,,Het is het antwoord op zaken als gasloos bouwen, hergebruik van materialen en problemen rondom stikstof. We doen het samen met co-makers die alle kennis op dit gebied in huis hebben. Het is dus niet experimenteel, het zijn bewezen technieken. We maken woningen als een product, en het bijzondere is dat de klant dat niet zo ervaart. We kunnen er telkens een andere buitenkant omheen zetten, waardoor elke woning toch weer anders is. Een auto stel je ook zelf samen, maar hij komt uiteindelijk wel uit een fabriek.”

WOOWN

Hardenberg heeft de WOOWN-primeur. In de wijk Marslanden staan tien woningen in de verkoop, die op deze innovatieve manier gebouwd worden. Het is voor Van Dijk Bouwgroep een mooi project in de thuisstad. Eigenaar Van Dijk prijst zich immers nog altijd gelukkig dat zijn bedrijf in de gemeente Hardenberg gevestigd is. Met de arbeidsmentaliteit zit het volgens hem in deze regio wel goed. ,,De mensen zijn hier loyaal en ze weten dat ze het met elkaar moeten doen. Ze ‘zien het werk liggen’. Laat ik het zo zeggen: dat is geen vanzelfsprekendheid.”

Meer info: vandijkgroep.com