Nieuws Regio

Dit zijn de jongste zelfstandige slagers van Nederland

De vonk sloeg over tijdens de slagersopleiding. Nu zijn Gertjan van den Brink en Emma van Roekel de jongste zelfstandige slagers van Nederland, aldus De Gelderlander.

Vince Decates | Erik van 't Hullenaar 14 juni 2018

Gertjan van den Brink (21) en zijn vriendin Emma van Roekel (19) namen begin deze maand een slagerij in Arnhem-Zuid over. Dat maakte de twee in een klap de jongste zelfstandige slagers van het land.

Trots wijzen Gertjan en Emma alles aan in de winkel. Sinds het begin van de maand is dit, Slagerij F. Schilder in de Arnhemse wijk De Laar-Oost, hun eigen zaak. Een sprookje, want over enkele maanden stappen de twee ook nog eens in het huwelijk.

Lees ook: Dit hotel bestaat uit een hele wijk in Arnhem

Een droom

,,Het is allemaal een droom die uitkomt'', vertelt Van den Brink glunderend. En alsof het allemaal zo bedoeld was, want de twee kennen elkaar van de slagersopleiding waar ze samen opzaten. ,,Het was een gedeelde liefde voor vlees die dit alles mogelijk heeft gemaakt'', vertelt Van Roekel lachend.

De overgenomen zaak was vijftien jaar lang in handen van Frans Schilder. Hij is tevreden met het jonge duo als zijn opvolger. ,,Het klikte meteen tussen Gertjan en mij. Ik zag iemand die leergierig was, eigen ideeën had en zelf graag ondernemer wilde worden. Daar vertrouw ik mijn zaak wel aan toe.''

Lees ook: Hoe Helena (24) haar brood verdient met antikaterontbijt in Arnhem

Goede gesprekken

De overname kwam niet uit de lucht vallen, legt Van den Brink uit. ,,Frans is inmiddels 65. Vorig jaar kwam hij met het verzoek of iemand in zijn zaak wilde komen werken. Het idee was dat die persoon de boel dan na een paar jaar zou overnemen. Dat leek me wel wat.'' Een paar jaar werd een paar maanden. ,,Begin dit jaar gaf Frans aan dat hij het toch wat zwaar vond worden. Na enkele goede gesprekken besloten we dat Emma en ik in juni de boel al zouden overnemen.''

Jongste van Nederland

Die overname maakte het duo de jongste slagers van Nederland. ,,De slagers die bij ons zijn aangesloten, hebben een gemiddelde leeftijd van 52,6 jaar. Daar zitten die twee inderdaad ver onder'', laat een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) weten.

Zelf kunnen ze alleen maar lachen om het leeftijdsverschil met de meeste beroepsgenoten. Van den Brink: ,,Ja, je merkt dat wij jonger zijn. Maar het is een goede combinatie. Frans heeft alle ervaring, wij brengen een frisse nieuwe wind mee. Dat komt de winkel alleen maar ten goede.''