Aangeboden door ONVZ

Branded Content Regio

Lightweight Containers is Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland

Lightweight Containers uit Den Helder is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Noord-Holland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan ceo Anita Veenendaal.

ONVZ 17 oktober 2018

Lightweight containers vitaalse bedrijf noord holland

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Talent en passie

Lightweight Containers is een snelgroeiend familiebedrijf dat met een uniek en zelfontwikkeld kunststof fust voor koolzuurhoudende dranken, een milieuvriendelijk, licht en goedkoop alternatief biedt voor het traditionele stalen fust. Het bedrijf is in 2006 opgericht en heeft zo’n honderd medewerkers.

Bij Lightweight Containers is iedere medewerker belangrijk en zijn doelen, teams en processen leidend, in plaats van hiërarchische structuren. Er zijn daarom geen verschillen in functietitels: iedereen is Senior Business Creator. Talenten en passie krijgen zo optimaal de ruimte om tot uiting te komen.

Yogaclub

Elke medewerker doet een test die inzicht geeft in zijn of haar rol, persoonlijkheid en positie binnen het team. Dit levert veel inzicht op over hoe het meest prettig samengewerkt kan worden, wat weer bijdraagt aan de werksfeer en de vitaliteit van de medewerkers. Ook wordt gewerkt met consultant Great Place to Work, om het bedrijf continu door te lichten, op zoek naar verbeteringen in onderling vertrouwen en werkplezier. Daarnaast is er dagelijks vers fruit, heeft iedereen een sta-zitbureau en is er een prachtige fitnessruimte waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken. De werkomgeving is geheel rookvrij.

“We zijn heel blij met de prijs,” aldus Anita Veenendaal. “Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Ik hoop dat dit andere ondernemers ook inspireert om met vitaliteit aan de slag te gaan. Gezondheid is niet te koop, dus moet je werknemers op dat gebied zo goed mogelijk faciliteren. Ook doen we op dit gebied veel samen: zo doen we mee aan de Dam tot Damloop en is er ’s ochtends, voor het werk, een yogaclub. En met succes! Ons ziekteverzuim ligt onder de één procent.”

Prijsuitreiking Het Vitaalste Bedrijf: Meld je aan!

De kersverse regiowinnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Reserveer hier je stoel.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.