Nieuws Regio

Ook ondernemers bij Stadsdialoog Amersfoort over corona-uitdagingen

Ondernemers, bestuurders en inwoners van Amersfoort gaan met elkaar in dialoog over de ongekende uitdagingen die COVID-19 de stad de komende jaren stelt op economisch en maatschappelijk vlak. In een professionele tv-studio met dito presentatoren en crew gaan zij iedere donderdag (ook op 28 mei) twee uur online in debat in de Stadsdialoog Amersfoort.

Anke Derkse 24 mei 2020

Stadsdialoog amersfoort corona

Paul van Heel en Carin Kampman van de stichting SDGHUBNL, een non-profit organisatie met als doel bij te dragen aan het realiseren van de door de UN geformuleerde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s of Sustainable Development Goals).

Jeroen Stomphorst, zelf woonachtig in Amersfoort, en Pernille La Lau vormen het presentatieteam. In de eerste Stadsdialoog schuiven – fysiek – aan tafel burgemeester Lucas Bolsius, sportschoolhouder Azad Soufi, docente Hanna Noort en technisch medewerker Daan Pot, beiden net afgestudeerd en aan hun eerste baan bezig. Daarnaast krijgen driehonderd Amersfoorters de gelegenheid om via Zoom in te bellen en mee te discussiëren en is er een livestream. In principe kunnen dus alle inwoners van de stad meepraten.

Talkshow met Jeroen en Pernille

De organisatie van dit alles is in handen van Carin Kampman en Paul van Heel van SDGHUBNL, die UN-duurzaamheidsdoelen voor Nederland helpt verwezenlijken met allerlei projecten.

Carin Kampman: ,,Eigenlijk was onze bedoeling om op het Stationsplein een broedplaats voor sociaal ondernemers en studenten in te richten en zo deze doelen te vertalen naar regionale toepassingen. Maar ja, toen kwam corona… Al snel kwamen we op het idee om in het leegstaande rechtszaal een studio in te richten, compleet met talkshowtafel en hier de discussie rondom de impact van corona te faciliteren."

'We hopen op mooie innovaties'

,,Het is de bedoeling dat we acht weken lang gasten uit verschillende domeinen van de samenleving uitnodigen. De mensen die zich aanmelden om mee te discussiëren via Zoom kunnen we per thema in een breakout room zetten. De resultaten die uit deze discussies komen, worden dan weer teruggekoppeld met de hele groep. We hopen dat daar mooie innovaties uit komen rollen.”

"De kracht van dit project is dat nu niet alleen ondernemers onderling met elkaar spreken, maar ze ook input krijgen van allerlei andere kanten."

Carin Kampman, SDGHUBNL

Meer dan netwerken

Voor ondernemers die gewend zijn te netwerken, is het zoeken van samenwerkingen nu belangrijker dan ooit. Nu alle netwerkbijeenkomsten zijn opgeschort, kan de Stadsdialoog Amersfoort een mooi alternatief bieden.

Carin: ,,Deze tijd kent problemen, maar biedt ook kansen. Het delen van ervaringen en ideeën kan mooie dingen opleveren. De kracht van dit project is dat nu niet alleen ondernemers onderling met elkaar spreken, maar ze ook input krijgen van allerlei andere kanten. De student, de zorgmedewerker, de artiest, de schoonmaker, de leerkracht en ga zo maar door; iedereen kan zijn of haar waardevolle inbreng leveren.”

Gemeente Amersfoort enthousiast

Binnen de gemeente Amersfoort was overleg hoe nu eens in dialoog te kunnen komen met de inwoners. Toen ze van het initiatief van SDGHUBNL hoorden, konden ze op een rijdende trein springen. De VNG is ook enthousiast, dus wie weet wordt het verder uitgerold in andere gemeentes

Om je aan te melden en voor meer informatie, kijk je op de website van SDGHUBNL.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.