Nieuws Regio

Payrolling vergroot flexibiliteit bij ondernemers

Als een bedrijf niet de verantwoordelijkheid van het werkgeverschap wil dragen, kan het kiezen voor payrolling. Het personeel komt dan in dienst van een payrollonderneming. Brigitte de Weij, eigenaar van NL Payroll: ‘Een groot voordeel is dat je de periode van tijdelijke contracten veel langer maakt.’

RENE BOGAARTS | Foto MARCO BAKKER 29 maart 2017

Brigittede Weij 1 1

De meeste klanten van NL Payroll komen uit bedrijfstakken met veel personeelswisselingen, zoals horeca, schoonmaak en callcenters. ,,Maar ik werk ook voor een slager van wie een medewerker ziek is. Omdat hij niet weet hoelang dat duurt, heeft hij tijdelijk iemand bij mij ondergebracht.”

Eigen bedrijf

Na jaren werken in de uitzendbranche heeft Brigitte de Weij een half jaar geleden haar eigen bedrijf opgericht, dat in december werd gecertificeerd. ,,Payrolling is niets anders dan het overnemen van het juridisch werkgeverschap en alle bijkomende administratieve taken van ondernemers. Werknemers staan bij mij op de loonlijst. Mijn bedrijf draagt onder meer de verantwoordelijkheid bij ziekteverzuim en pensioen en regelt alle overeenkomsten, de salarisbetaling en bijvoorbeeld ook de vakantietoeslag. Werkgevers en werknemers hoeven zich over al deze zaken geen zorgen meer te maken.”

Flexibiliteit

Payrolling biedt ondernemers vooral flexibiliteit. ,,Niet alleen doordat het werkgeversrisico bij ziekte van een medewerker wordt overgenomen, maar ook doordat de periode van tijdelijke contracten wordt verlengd van twee naar 5,5 jaar. Vooral mkb’ers zijn daarmee geholpen.” Rompslomp Payrolling is volgens De Weij niet duurder. ,,Als je, zoals ik, voor veel mensen een ziekteverzuimverzekering afsluit, betaal je per persoon veel minder premie. Ook de administratieve kosten voor een parttimemedewerker kunnen behoorlijk oplopen, zonder dat een ondernemer dat in de gaten heeft. Ten slotte neem ik alle rompslomp op me, zoals de reservering voor kosten als vakantiegeld.”

Dit artikel kwam tot stand in samen - werking met NL Payroll. Kijk op nlpayroll.nl voor meer informatie.