Nieuws Regio

Plekken creëren voor gelukkig personeel

Merin verhuurt kantoor- en bedrijfsruimten in heel Nederland. Het bedrijf gelooft dat een goede werkplek het beste in mensen naar boven haalt. Niet voor niets was Merin afgelopen jaar een van de drie finalisten voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 24 mei 2017

170517 Eindhoven Merin 01

Client Relationship Manager Danielle Bevers van Merin: ,,Wij willen voor onze huurders plekken creëren waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.” Een gezonde werkplek is daarbij cruciaal, inclusief groene energie en slimme klimaatbeheersing. Bij vitaliteit draait het natuurlijk ook om houding en gedrag. Zo schenkt Merin regelmatig aandacht aan de thema’s gezondheid en duurzaamheid via de nieuwsbrief aan klanten.

Maar de eigen medewerkers worden natuurlijk niet vergeten. ,,Op de werkvloer hangen beeldschermen met tips voor een gezonde werkdag. In onze kantoren in Eindhoven, Apeldoorn en Amsterdam heeft het personeel beschikking over een fitnessruimte. De snoeppotten hebben plaatsgemaakt voor fruitmanden en er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd, zoals een skitrip en fietsclub.”

Ook de kwartaalmeetings bij Merin hebben een actief karakter. ,,Na het inhoudelijke deel gaan we lekker fietsen en wandelen. Of we hebben een activiteit op het strand.” Bijzonder is de combinatie van een commerciële- en bewegingstarget. ,,Als onze mensen de targets halen, krijgen ze bijvoorbeeld een paar customized Nike’s cadeau.”

Nieuw interieur
Het kantoor in Amsterdam krijgt momenteel een nieuw interieur. ,,Iedereen krijgt een zit-stabureau en stoelen die beweging bevorderen. En er is een gameroom met tafeltennistafel. Binnenkort zijn ook de andere kantoren aan de beurt.” Ook dit jaar organiseren ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland weer de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Per provincie worden drie finalisten gekozen. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 in de wacht te slepen.

Is jouw bedrijf het vitaalste van Nederland? Meld je dan aan: vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit binnen hun bedrijf, waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de medewerkers belangrijke punten zijn.


Fotobijschrift: Medewerkers van Merin kantoor Eindhoven actief in de fitnessruimte.

Als onze mensen de targets halen krijgen ze een paar Nike’s