Advertorial van Tele2

Podcast Regio

Podcast: Zo word je je agenda de baas

Tijd. We hebben er een chronisch gebrek aan. Eén van de oorzaken is dat we eigenlijk nooit écht hebben leren werken, aldus Rick Pastoor. In zijn boek GRIP geeft hij adviezen om meer vat op je agenda te krijgen. In dit podcast-interview alles over het 'heilig' maken van je agenda, het sluiten van je mailbox en andere tips en tricks om je planning de baas te worden.

Bram de Vrind | Foto: Marco Bakker 5 juni 2019

Rick pastoor grip tele2

Tele2 Zakelijk en T-Mobile lieten door Markteffect onderzoeken in hoeverre Nederlanders stress en werkdruk op de werkvloer ervaren en welke rol begeleiding vanuit de werkgever hierin speelt. Ruim één derde van werkend Nederland ligt ervan wakker dat de to-do-list nooit afkomt, blijkt uit het onderzoek.

Extra tips voor slimmer werken:

– Hanteer de tweeminutenregel

Iets wat je kan helpen om je takenlijst niet te lang te laten worden is de tweeminutenregel: als je de taak binnen twee minuten kunt uitvoeren, doe je dat gelijk. Dan hoef je de taak niet te noteren.

– Elimineer notificaties

De meldingen die we voortdurend krijgen zijn echte focuskillers. Notificaties uitschakelen betekent dat jij voortaan bepaalt wanneer je je aandacht laat uitgaan naar anderen die je nodig hebben.

Lees voor meer tips de whitepaper 'Bereikbaarheid, werkdruk en het vinden van de juiste balans in de Nederlandse kantoortuin' van De Ondernemer in samenwerking met Tele2.

Advertisement

Luister hier naar de podcast