Nieuws Regio

Pollmann groeit om te versterken, niet om groter te worden

Pollmann is een Arnhems familiebedrijf, dat 127 jaar bestaat en de grootste serviezen- en bestekcollectie van Nederland heeft. Door innovatie is het bedrijf sterker geworden. ,,Continuïteit is voor ons het belangrijkste doel'', vertelt mede-eigenaar Anke Pollmann.

Jack Monde | De Ondernemer i.s.m. Pollmann | Foto: Gerard Burgers 9 januari 2018

Pollmann gerardburgers2

Anke Pollmann leerde haar echtgenoot Nick kennen tijdens hun studie Bedrijfswetenschappen in Nijmegen. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in de bancaire- en uitzendbranche, kwamen ze acht jaar geleden in het familiebedrijf. Er werd eerst meegewerkt voordat directietaken werden overgenomen.

Nieuwe ontwikkelingen

Inmiddels is Nick de vierde generatie Pollmann die aan het roer staat. Anke: ,,De periode waarin wij het directiestokje overnamen was best spannend. De wereld ging gebukt onder de financiële crisis, wat zeker ook effect had op onze markt van duurzame gebruiksgoederen. We moesten nieuwe ontwikkelingen volgen om succesvol te blijven.

Lees ook: Anke Pollmann: Doe alleen waar je goed in bent, uitbesteden is goedkoper dan je denkt

,,Net als bij veel andere familiebedrijvenis continuïteit voor ons het belangrijkste doel. De beschikbare financiële middelen werden door ons terug in het bedrijf geïnvesteerd om logistieke processen te verbeteren, een aantrekkelijke winkel te realiseren voor onze klanten en onze webshop uit te breiden en te optimaliseren. Daarin zit onze belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen jaren: groeien door innovatie om sterker te zijn, niet zozeer om groter te worden.''

Bricks and clicks

,,Sinds 2001 hebben we een goedlopende webshop. Toch vonden we het belangrijk om de fysieke winkel te handhaven, al betekende dat wel dat we verhuisden van onze vertrouwde winkel in de Arnhemse Hoofdstraat naar een vestiging in Winkelgebied de 7 straatjes.

,,We vinden een winkel van toegevoegde waarde voor ons bedrijf. In de vervangingssfeer of voor kleinere artikelen kunnen klanten uitstekend hun weg vinden in de webshop. Maar voor de aanschaf van een nieuw servies of keukenapparatuur wil je kunnen zien, voelen en proberen. Voor het nieuwe jaar hebben we nog tal van plannen, onder meer op het gebied van automatisering en procesverbetering.

Pollmann won dit jaar de Global Innovation Award, Netherlands, een prijs voor uitmuntende en vernieuwende winkelbedrijvigheid. ,,In maart presenteren we ons tijdens een vakbeurs in Chicago samen met zo'n dertig andere nationale winnaars. Dit om de Global Honoree Award te veroveren. Het wordt weer een spannend jaar!'' besluit Anke.

Sinds 2001 hebben we een goedlopende webshop. Toch vonden we het belangrijk om de fysieke winkel te handhaven

Anke Pollmann