Advertorial van Spotcap

Advertorial Regio

Zo regel je binnen no-time voorfinanciering voor een project

De economie trekt weer aan en dat vertaalt zich door in de groei van advertentiebestedingen. Goed nieuws natuurlijk, maar het betekent wel dat je als directeur van een adviesbureau prompt handen en middelen te kort kan komen. Hoe regel je op korte termijn aanvullende financiering voor bijvoorbeeld het voorfinancieren van grote projecten? Of het binnenhalen van een nieuwe opdracht?

Redactie 21 november 2018

Beer Zandt 2018

Campagnes ‘draaien’

Het realiseren van een campagne voor een grote opdrachtgever is ideaal om als bureau te groeien, zowel in naamsbekendheid als in omzet om je bureau draaiende te houden. Toch brengen deze grote opdrachten ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Hoe houd je bijvoorbeeld jouw liquiditeit op orde tijdens een langlopend project? En hoe bekostig je de voorfinanciering van het project, zoals de investering in benodigd materiaal of het aantrekken van extra specialisme?

Voorfinancieren van projecten

“We horen vaak van onze klanten die een adviesbureau hebben dat zij vooral bekend zijn met het rekening-courantkrediet, terwijl er tal van alternatieve financieringsmogelijkheden bestaan die uitstekend passen bij de typische financieringsbehoeftes van deze bureaus”, legt Beer Zandt uit, Head of Business Development bij Spotcap. “Om een voorbeeld te geven: veel van de ondernemers die wij helpen, hebben meerdere opdrachtgevers en gaan langdurige projecten aan. Deze projecten vragen om investeringen die zich pas later uitbetalen. Typisch voor marketing- en reclamebureaus zijn lange betalingstermijnen van soms wel 90 dagen.”

Lees ook: Hoe Spotcap binnen één dag werkkapitaal financiert

Extra handen

Bureaus vragen regelmatig ook financiering aan om een paar extra handen te hebben voor een grote opdracht. “Veel van onze klanten hebben een core teammet de nodige ervaring en specialismen. Voor grote opdrachten huren ze daarnaast echter vaak freelancers in”, zegt Zandt. “Ook dit vraagt om een investering vooraf. Het voordeel van bijvoorbeeld online financiering aanvragen is de snelheid. Dit geeft bureaus de mogelijkheid om kansen en opdrachten aan te pakken die ze anders voorbij moeten laten gaan wegens beperkte financiële middelen.”

Investeren in groei

Het is belangrijk dat je bij het kiezen van een financieringsvorm rekening houdt met het doel van de financiering. “Wil jij als bureau met name continuïteit van je cashflow behouden of ga jij echt voor groei? En wanneer zal de investering zich uitbetalen? Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van nieuwe software, apparatuur of personeel. Maar ook je huidige financiële situatie speelt een rol bij het kiezen van een passende oplossing. Heb je bijvoorbeeld al een lopende lening bij een bank? En verwacht je dat je de aanvullende financiering dankzij de groeiende omzet van je bureau eerder af kan lossen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kortlopende financiering die boetevrij vervroegd is af te lossen en bovendien geschikt is om te combineren met een bancaire lening.”

Lees ook: Spotcap: zakelijk krediet binnen 24 uur

Het advies van Zandt is duidelijk: “Overleg met je financieel adviseur of ga online op zoek naar de kenmerken van verschillende financieringsvormen. Zo vind je de financiering die perfect aansluit bij jouw behoeftes én ervoor zorgt dat je de benodigde power in huis kunt halen. Want of je nou investeert in kennis, kracht of klanten: je investeert in ieder geval in de groei van je onderneming.”

Wil jij meer weten over hoe jij als ondernemer kan groeien door de mogelijkheden van werkkapitaalfinanciering? Luister hier een podcast van zakelijk financier Spotcap.

Spotcap is aanwezig op alle dagen van de Week van de Ondernemer 2018. Naast een eigen stand op het Financieringsplein geeft Spotcap ook diverse workshops.

Sinds 2015 is Beer Zandt bij Spotcap betrokken. Vandaag de dag geeft hij leiding aan business development in Nederland. Door zijn expertise en ervaring in financiering aan ondernemers, wordt Beer regelmatig uitgenodigd als gepassioneerd spreker inzake alternatieve financiering. Voordat Beer actief werd in FinTech, heeft hij jarenlang gewerkt in hospitality en dienstverlening.