Nieuws Regio

Testrit Kia Niro: stoer, schoon & sterk

Hij noemt zichzelf een ‘sportieve rijder’. Maar als ondernemer én vader van twee jonge kinderen, hecht Robbin Kroon ook veel waarde aan veiligheid en comfort. Tijdens een testdag ontdekt Robbin of de Kia Niro aan zijn hoge eisen voldoet.

KIA I.S.M. DEONDERNEMER 24 november 2017

171108 Persgroep Kia 030 web

“Gaaf!” Als Robbin Kroon (36) de Kia Niro, door gebruikers inmiddels vooral bejubeld als ‘first class leaseauto’, voor het eerst onder ogen krijgt, doet hij weinig moeite om zijn enthousiasme te verbergen. “Ik vind ‘m heel mooi. Stoer ook. Met die grill, het iets verhoogde model en die opvallende lijnen, vind ik het design zeer geslaagd. Heel verrassend.”

Fluisterstil

Robbin is sinds enkele maanden uitbater van het Utrechtse café-restaurant Camping Ganspoort. De testrijder is geregeld onderweg voor zakelijke afspraken naar groothandels of voor overleg, terwijl hij als jonge vader ook vaak gezinsuitstapjes maakt. Een goed gevuld bestaan dus, maar alle hectiek valt even weg als hij in de Kia Niro stapt. “Staat-ie wel aan?”, vraagt Robbin. Ja dus, de hybride cross-over van Kia is fluisterstil, dankzij de slimme combinatie van elektro- en benzinemotor.

Soepele automaat

Nóg verbazender vindt Robbin de kracht die er onder de motorkap schuilt en de souplesse van de -standaard- automaat. Op wat verlaten landweggetjes stelt hij de Kia Niro even flink op de proef. “Zó stil, en toch zo veel power! Aan die stille motor moest ik even wennen, maar dat een hybride auto vervolgens zoveel kracht heeft, vind ik heel bijzonder. Heerlijk, met de funfactor zit het wel goed.”

Extra’s

Aantrekkelijk aan de Kia Niro, rijklaar vanaf €27.495,- (lage bijtelling vanaf €199,-, private lease vanaf €379,-), vindt Robbin ook het comfort. De ruimte binnenin én de laadruimte maken van de auto een allemansvriend. “Ruim voldoende om er met het hele gezin op uit te trekken. Verder valt me op dat hij veel goede extra features heeft, zoals rij-assistentie, dodehoekdetectie en de auto kan een trekgewicht tot 1300kg aan. En natuurlijk is het geweldig dat Kia zeven jaar garantie biedt op al z’n modellen: dat is voor mij beslist een unique sellingpoint.”

Lees ook: Kia: The Power to Surprise

Opgetogen

Na een dag testen is Robbin opgetogen over de Kia Niro. “De combinatie elektrisch-benzinemotor is geweldig en helemaal van deze tijd. Ik wil niet al te hoogdravend klinken, maar ik vind dat de mensheid er aan toe is om rekening te houden met de aarde. Ik zal bijvoorbeeld nooit meer een dieselauto aanschaffen.” En een Kia Niro als volgende leaseauto? “Absoluut. Dit is een auto die een heel brede doelgroep aanspreekt. Door zijn stoere design, de prestaties, het comfort, de milieuvriendelijkheid en de zeven jaar garantie, is hij zowel zakelijk als privé heel aantrekkelijk.’”

Ook benieuwd hoe Kia ‘The Power to Surprise’ in de praktijk brengt? Kijk dan verder op www.kia.com/nl/modellen/kia-niro

tr id 1352474464815396 ev PageView noscript 1

Is hij zowel zakelijk als privé heel aantrekkelijk.’

Robbin Kroon