Nieuws Regio

Rotterdamse ondernemers starten CityHub: luxe kruising hotel en hostel

Pitten in een piepklein kamertje.Dat kan vanaf maandag in CityHub, een kruising tussen een hostel en een hotel in het Rotterdamse centrum. Dat schrijft het AD editie Rotterdam.

Sanne Poot | Foto's Taufiq Hosen en Desiree Schippers 19 april 2018

Hotel hostel cityhub Rotterdam horeca

Morgen is het openingsfeest van het volledig geautomatiseerde gebouw aan de Witte de Withstraat, dat 126 kamers met een tweepersoonsbed telt. ,,We gaan voor de gezelligheid van een hostel en het comfort van een hotel", vertelt mede-initiatiefnemer Sem Schuurkes (links op de foto, onderaan het artikel).

Reserveren

Werknemers leggen de laatste hand aan het pand. ,,Alles moet klaar zijn voor morgen'', vertelt manager Dennis Vermeulen (rechts op de foto onderaan het artikel). ,,Wie vanaf dan op zoek is naar een slaapplek in Rotterdam kan op onze website reserveren. Je krijgt dan een qr-code en daarmee kan je bij aankomst een polsbandje halen via de balie waar tablets staan."

Lees ook: Deze Rotterdamse powervrouw heeft succes met online conceptstore

Betaalbaar

Om het hotel betaalbaar te houden, wordt zoveel mogelijk door gasten zelf en een digitaal systeem gedaan. Met het polsbandje hebben slapers toegang tot een van de 126 'hub's'. Deze cabines zijn slim neergezet om er zoveel mogelijk kwijt te kunnen. In Amsterdam werd twee jaar geleden de eerste CityHub geopend. ,,We merken dat Rotterdam steeds hipper wordt", vertelt Schuurkes. ,,Ook gasten in onze CityHub Amsterdam willen steeds vaker Rotterdam zien.''

Japanse slaapcabines

De slaapkamers, die in L-vorm in elkaar passen, doen denken aan Japanse slaapcabines. Ze zijn precies groot genoeg om je bagage kwijt te kunnen en je om te kleden. Er hangen in elke kamer ook twee kimono's voor de bezoekers. Het licht en de geluidsinstallatie van de kamers, waarbij het bed of hoog of laag staat, wordt bediend via een app. ,,Gasten kunnen kleurenthema's kiezen die passen bij hun stemming."

Lees ook: Bij het Rotterdamse Deliz is het alsof je bij je moeder eet

Sanitaire hoek

Het pand heeft drie verdiepingen en elke verdieping is uitgerust met een sanitaire hoek. Hier zijn gedeelde toiletten en douches te vinden. ,,We hebben ook hier ingezet op comfort.''

CityHosts

Hoewel bijna alles is geautomatiseerd, staat er wel 24 uur per dag iemand klaar voor bezoekers. ,,We maken gebruik van CityHosts", legt Vermeulen uit. ,,Dat zijn Rotterdammers die een breed netwerk hebben en onze gasten de leukste tips kunnen geven. Ook bellen zij taxi's, reserveren zij bij restaurants en laten gasten weten welke clubavonden leuk zijn."

Wie zin heeft in een biertje kan in de CityHub betalen met een polsbandje.

We maken gebruik van CityHosts: Rotterdammers die een breed netwerk hebben en onze gasten de leukste tips kunnen geven

Dennis Vermeulen, manager