Nieuws Regio

Samenwerkende kredietunies: Krediet van ondernemer voor ondernemers

Een kredietunie is een groep van ondernemers die aan elkaar geld verstrekken. De rechtsvorm is een coöperatie en de leden richten zich op een regio of een sector. Kredietunies verstrekt meer dan geld alleen. Bij financiering door een kredietunie word je ook lid van een netwerk van ondernemers en krijg je een sparringpartner. Zowel financier als kredietnemer is lid van de coöperatie.

Synpact | i.s.m. Samenwerkende Kredietunies 27 april 2017

Samenwerkende kredietunies

Kredietunies richten zich met name op het financieren van bestaande ondernemingen en ervaren starters. Er is sprake van een persoonlijke benadering, dus er wordt niet alleen naar de ratio’s gekeken. Alle leden-ondernemers hebben toegang tot het netwerk van ondernemers waaruit de kredietunie bestaat. In de praktijk leidt dit vaak tot nieuwe business opportunity’s.

Een kredietunie benadert elke kredietaanvraagals maatwerk. Daarom is er financieel vaak meer mogelijk. Wil je investeren in ondernemers die je kent of een branche waar je verstand van hebt? Wil je geld lenen van andere ondernemers die met je meedenken hoe je je succes kunt vergroten? Of wil je in een stapelfinanciering een partij vinden die de financiering succesvol maakt? Dan is een kredietunie iets voor jou.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

Bij een kredietunie vind je:

• Financiering van 25.000 tot 250.000 euro, gericht op het mkb per regio of branche.

• De financiering heeft een looptijd van 1-10 jaar, met een marktconform rentepercentage.

Hoe we 't Onland hielpen met krediet en coaching

Wilfried Nijenhuis is eigenaar van Herberg Restaurant ’t Onland in Doetinchem. "Mijn droom was een kinderboerderij met een hele mooie landelijke speeltuin naast mijn bestaande herberg met restaurant. Kon het zelf niet realiseren zo snel want de banken wilde afgelopen jaren niets meer doen. Maar je zoekt toch iemand die je geld wil geven."

Naoberkrediet

"Naoberkrediet wilde wel financieren en ze staan heel kort bij je, ze spreken eigenlijk dezelfde taal. Ik had een investering nodig van 100.000 euro. Mijn bedrijf loopt goed, dus een deel kon ik zelf financieren. De eerste opstart moest met het geld van Naoberkrediet gemaakt kunnen worden.

Naoberkrediet verstrekt niet alleen geld, ze helpen je ook persoonlijk mee met een coach die bij je aan tafel zit. 1x per 2 maanden heb je een gesprek met je coach over allerlei zaken. De coach is een oud-horecaman, die weet als geen ander het reilen en zeilen in de horeca, ze weten waarover ze praten, kennen de problematiek. Een perfecte sparringpartner voor mij.

Coaching is een vast onderdeel van de bedrijfsfinanciering bij Naoberkrediet. De coach wordt persoonlijk door Naoberkrediet uitgezocht, zodat deze aansluit bij je bedrijf en bij je als persoon. Met het geld heb ik al ontzettend veel gedaan. De kopschuur is klaar, paaltjes staan in de grond en de materialen liggen klaar. We staan op het punt om te starten met de terreininrichting. Naoberkrediet staat voor mij voor korte lijnen, er gaat geen lange tijd overheen", aldus een tevreden Wilfried Nijenhuis.

info@samenwerkendekredietunies.nl
http://www.samenwerkendekredietunies.nl
06 - 250 874 29

Lees hier het magazine Financieren - Op weg naar groei

Meld je hier aan voor de Week van de Ondernemer

oproep wvdo