Advertorial van Sprangers

Advertorial Regio

Sprangers ontzorgt van initiatiefplan tot sleutelmoment

De woning- en zakelijke markt zitten volop in de lift. Alleen sluiten vraag en aanbod vaak onvoldoende op elkaar aan. Dat vraagt om een partner die van A tot Z meedenkt met de klant. Bouwbedrijf Sprangers doet dat inmiddels al 222 jaar.

De Ondernemer | Foto: Jan Stads 27 november 2018

Sprangers

Sprangers heeft haar wortels in Breda en ook vestigingen in Delft, Terneuzen en Amsterdam. Volgend jaar verhuist het bouwbedrijf naar het voormalige pand van Enexis, aan de Edisonweg. Want Sprangers groeit, vertelt algemeen directeur Peter van der Horst: ,,Ondanks de financiële crisis hebben we de omzet de afgelopen tien jaar verdubbelt.”

De economie floreert, bedrijven groeien en zoeken nieuwe onderkomens. ,,Vraag en aanbod in zowel de particuliere als zakelijke markt sluiten lang niet altijd op elkaar aan. Daar zit voor ons de uitdaging. Neem herbestemming van oude bedrijfsterreinen die niet meer voldoen. In de ideale situatie vormen we die om tot woonwijk en verplaatsen we de oude bedrijven. Zeker in de steden, met de huidige krapte op de woningmarkt, is daar behoefte aan. Op die manier lever je meerwaarde, zowel aan je klant als je omgeving.” Dergelijke oplossingen vragen om een gespecialiseerd team dat van A tot Z weet wat de wensen en behoeften zijn. ,,Wij ontwikkelen oplossingen voor klanten waarvan ze nog niet wisten dat ze die nodig hadden. In deze tijd moet je je als koploper onderscheiden. Zodat je niet eindigt als de V&D van de bouwwereld.”

Uit die vernieuwingsdrift is Sprangers Vastgoedontwikkeling ontstaan, een nieuwe tak. ,,Op een gegeven moment kom je op een punt dat je het bedrijf moet herinrichten. Waren we vooral een bouwbedrijf, nu zijn we realisatiepartner. Een partner die de klant ontzorgt. Van het initiatiefplan tot het sleutelmoment.”

Van der Horst wil zo vroeg mogelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwbouw. ,,Bij de bouw van een nieuw distributiecentrum analyseren we vooraf de bedrijfsprocessen. Een klant kan wel de wens voor tien laad- en losdocks hebben, maar misschien zijn er in de praktijk wel andere, efficiëntere oplossingen denkbaar.”

Waardengedreven

Dat Sprangers inmiddels 222 jaar actief is is geen vanzelfsprekendheid. ,,Verschil met de concurrentie is dat wij niet winst- maar waardengedreven werken. Dat danken we aan onze stichtingsstructuur die is ontstaan door Rudolf Sprangers, die zijn aandelen in 1990 onder bracht in het Sprangers Jeugdfonds. Doel is tweeledig: de toekomst zeker stellen voor onze medewerkers en het steunen van projecten voor kansarme kinderen wereldwijd. Zo heeft het bouwbedrijf in het verleden bijgedragen aan de bouw van een middelbare school in Congo. Dat verbindt ons.”